گروه : مطالب ویژه /

شناسه: 2388

29 اسفند 1402 09:47

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

یادداشت؛ افقهایی روشن در دیدگان خبرنگاران شرق گلستان

درخششی که در گذر زمان از  خبرنگارهای مناطق شرق گلستان شاهد هستیم، نوید بروز افقهای روشنی از گسترش و مطالبه گری در شرق را می دهد، افق هایی که این منطقه را با کمک تمام ظرفیت ها و استعدادها این منطقه به رشد مطلوبی خواهد رساند و مطمئنا  در آینده خواه یا ناخواه از زبان مسئولین مرکز استان به عنوان مطالبه عملی بیان خواهد شد نه فقط در حد یک حرف!

به گزارش قابوس نامه، پیش از این نشریات و روزنامه ها و سایتهای زیادی از گلستان به مرکزیت گرگان منتشر می شد که تمرکز مردم و مسئولین را به شهر مرکز و همان تمرکز گرایی معطوف کرده بود
 اولین مطبوعات در گلستان  به صورت مکتوب با نگاه بیشتر به حوزه مرکز استان و چاپ ونشر آن در گلستان، عاملی بودند برای گسترش و توسعه در مرکز ، که این سیر تحول باعث شد تا نگاه به محرومیت زدایی و توزیع عادلانه امکانات به مناطق دیگر کاهش پیدا کند.
 اگر چه با بروز نشریات مکتوب در شهرهای مهم تر تلاش شد تا تمرکز رسانه ها در مرکز استان شکسته شود، ولی با توجه به در دسترس نبودن کمتر نشریات، جریان سازی برای حل مشکلات و مسائل دیگر، کمتر اتفاق افتاد.
 مرکز گرایی، باعث شده بود تا نگاه رسانه ای و توسعه ای تنها صدای مطالبه گر مرکزی داشته باشد و هیچ فریاد دیگری از محرومیت زدایی در شهرها و مناطق دیگر شنیده نشود.
رفته رفته با حضور علاقه مندان و بروز جریانات مطالبه گر، در سالهای 90 با حضور رسانه های نو ظهور در فضای مجازی، مرکز گرایی در رسانه شاکله اصلی خود را از دست داد و رسانه هایی در غایت شهر ها و مناطق بومی محلی تعریف شدند.
 هر کدام از این رسانه ها پایگاهی شدند برای رسا شدن صدای مردم در شهرستانها و صدایی که پیش از این کمتر شنیده می شد و به خاطر بعد مسافت و قرابت کمتر با مرکز استان، در حال به انزوا رفتن بود.
خبرنگارهای این مناطق  با همبستگی و همراهی در مسیر بروز پیشرفت های شهر خود، خواستار تمرکز زدایی و افزایش نگاهها به شهرهای کمتر دیده شده بودند، شهرهایی که صدا ونگاهی به آنها در تیتر رسانه ها وجود نداشت و خبرنگارهای آنها مکانی برای فریاد عدالتخواهی مردمانش نداشتند ولی با بروز جریانهای علاقه مند به فعالیت خبری و مردمی که نگاهشان به رسانه ها به عنوان مرتبط کننده مردم با مسئولین بود، این مهم شکل گرفت.
 برای مثال امروز خبرنگارهای شرق گلستان را می توان نام برد که یکی از پرکار ترین و درخشان ترین خبرنگارانی هستند که علی رغم همه کمبود ها و رسیدگی های حوزه شان دست از تلاش برای اطلاع رسانی برنداشته اند.
نه تنها تلاششان، بلکه ارتقاء کیفیت خبر و گزارشهای آنها نیز نکته ی دیگری است که با توجه به گسترده ی بیشمار جغرافیای حوزه فعالیت آنها، این امر قابل ستایش و تقدیر است.
مصداق آن در این روزها  تجلیل شدن از خبرنگارهای شرق استان در جشنواره ابوذر است که به نسبت تعداد آثار ارسال شده درخشش آنها مشهود بود. و البته پیش از این نیز انتخاب عضوی از شرق در خانه مطبوعات این مطالبه را نمایان تر کرده بود.
درخششی که در گذر زمان از  خبرنگارهای مناطق شرق گلستان شاهد هستیم، نوید بروز افقهای روشنی از گسترش و مطالبه گری در شرق را می دهد، افق هایی که این منطقه را با کمک تمام ظرفیت ها و استعدادها این منطقه به رشد مطلوبی خواهد رساند و مطمئنا  در آینده خواه یا ناخواه از زبان مسئولین مرکز استان به عنوان مطالبه عملی بیان خواهد شد نه فقط در حد یک حرف!
البته از نگاه مسئولین به رسانه ها در کمک به روند هموار ساختن مشکلات مردم نباید غفلت کرد، که این مهم در مرکز گلستان بیشتر نمود دارد و شاید هماهنگی و همبستگی خبرنگاران مطالبه گر در آنجا موجب تغییر نگاه مسئولین شده و در نتیجه گسترش و توسعه شهری جدا از نگاه مرکز گرایی را در پی داشته است.
علی ای حال امروز با حضور خبرنگارانی از شهرستانها و مناطقی که مردم آن کمتر دیده می شوند این امید می رود که گسترش و پیشرفت متمرکز در مرکز نباشد و در شهرها و مناطق دیگر نمایانگر شود.
ناگفته نماند یکی دیگر از مزیت هایی که مرکز استان در بحث رسانه ای نسبت به شهرهای دیگر دارد،  نگاه روابط عمومی های مرکز به آنها و در دسترس بودنشان است، روابط عمومی که در استان با رصد خبری مرکز نشینی و نشست خبری مرکزیت قرار گرفته ومشکلات شهرها و مناطق دیگر در چکش کاری خبرنگارها قرار نمی گیرد و چه خوب است این  نشستهای خبری به صورت دوره ای هر از گاهی از مرکز خارج شود ودر منطقه ای از این شهرها برگزار شود، تا مدیران کل نسبت به دغه دغه های مناطق دیگر  اطلاع کافی را کسب کنند.
 به قلم محسن نادران
انتهای پیام/

نویسنده :

نظرات
آرشیو