گروه : اقتصادی /
درحالی که برخی اخبار از ممنوعیت افزایش واردات روغن پالم به کشور خبر داده بود اما آمار گمرک در شش ماهه نخست سال جاری، حاکی از افزایش دوبرابری واردات این روغن است.
به گزارش قابوس نامه به نقل از میزان، واردات روغن پالم منوط به صدور مجوز از سوی دولت است و در سالهای اخیر با افزایش واردات این محصول، انتقاد برخی از کارشناسان را به همراه داشته است.
چندی پیش رئیس سازمان غذا و دارو برای کنترل واردات روغن پالم از ممنوعیت افزایش میزان واردات این روغن و برخورد با متخلفان آن خبر داده بود اما آمار گمرک حاکی از افزایش 2 برابری واردات این روغن است.
همچنین سال گذشته ممنوعیت استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی درحالی اعلام شد که تنها برخی محصولات صنعت لبنیات مجوز استفاده از روغن پالم را داشتند و به گفته مسئولان صنایع لبنی چندی است که کارخانجات لبنی از چربی طبیعی موجود در شیر به جای روغنهای گیاهی استفاده میکنند.
با رقم بالای واردات روغن پالم و ممنوعیت استفاده آن در صنایع لبنیات سازی سهم بیشتر استفاده از این روغن به کارخانههای تولید روغن نباتی برمیگردد.
در همین رابطه داریوش محمودی دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی در گفتوگو با میزان، مطرح کرد: افزایش واردات روغن پالم بر اساس آمار گمرک دلیلی برای افزایش مصرف این روغن در صنایع روغن نباتی نیست و میزان قابل توجهی از این روغن برای ذخیرهسازی از سوی دولت به کشور وارد میشود.
وی افزود: تولید روغن نباتی با توجه به نیازکشور تا حدودی رشد داشته است و برای بررسی آمارها باید میزان واردات یک ساله را در نظر گرفت.
محمودی با بیان اینکه استفاده از پالم در تولید روغن نباتی سقف مشخصی دارد بیان کرد: تولید روغن نباتی با استفاده از پالم باید توسط کارخانهها کنترل شود و در تولید روغن نباتی میزان مشخصی پالم استفاده میشود.
دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت پایین روغن پالم نسبت به سایر روغنهای گیاهی دلیلی برای افزایش واردات آن شده است، اظهار کرد: قیمت روغن پالم در هرتن 70 تا 80 دلار از سایر روغنها پایینتر است اما این امر دلیل افزایش واردات روغن پالم نیست.
محمودی افزود: روغن پالم با داشتن ساختار متناسب برای استفاده در صنایع روغن نباتی و مقاومت بالا در برابر گرما نسبت به سایر روغنها کاربرد بیشتری دارد و برخی کارخانهها روغن مورد مصرف خود را در مخازن مخصوص ذخیره میکنند تا در طول سال با مشکل مواجه نشوند که دلیلی برای افزایش میزان واردات شده است.
با این تفاسیر باید دید با ممنوعیت استفاده روغن پالم در صنایع لبنیات سازی و داشتن سقف مشخص در تولید روغن نباتی، واردات این روغن گیاهی در کجا مصرف میشود که به طور چشمگیری با افزایش واردات همراه بوده است و این درحالی است که برخی اخبار از ممنوعیت افزایش واردات این محصول اطلاع داده بودند.
انتهای پیام/
نظرات