گروه : اجتماعی /

شناسه: 2138

03 آذر 1403 22:02

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

 وزیر بهداشت: وجود عقب ماندگی جدی در حوزه سلامت

وزیر بهداشت با اشاره به عقب ماندگی جدی حوزه سلامت، بخشی از مشکلات پیش آمده در اجرای این طرح را ناشی از چندپارچگی مدیریت در این حوزه دانست.

به گزارش قابوس نامه؛ به نقل از ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی با حضور در برنامه تلویزیون دست خط که امشب از شبکه پنجم سیما پخش شد، اظهار کرد: طرح تحول نظام سلامت، ایده ای بود که در این دولت پرورانده شد. در زمان شروع به کار دولت آقای روحانی، ایشان مصمم بودند یارانه کسانی که نیازمند نیستند حذف شود. مصمم به این عمل بودند و تصور می کردند با این اقدام، 25 هزار میلیارد از 42 هزار میلیارد تومان صرفه جویی می شود و می توانند 15 هزار میلیارد تومان از این رقم را صرف تولید و اشتغال و 10 هزار میلیارد تومان را برای یک خدمت اجتماعی هزینه کنند.


وی ادامه داد: این موضوع در دولت نیز مطرح شد و ما هم گفتیم طرح تحول نظام سلامت به عنوان مهم ترین برنامه اجتماعی دولت مطرح شود. از قبل نیز در برنامه ای که به مجلس تقدیم کرده بودم، آن را قول داده بودم. برای اجرای این طرح  از سازمان هایی مانند بهداشت جهانی و کشورهایی با شرایط مشابه نیز کمک گرفتیم  و ظرف سه ماه آماده شد.

هاشمی با بیان اینکه دکتر روحانی معتقد است طرح تحول، مشروعیت ادامه یارانه در این دولت است، افزود: در حوزه سلامت، عقب ماندگی جدی مانند سایر بخش های خدماتی وجود دارد؛ به همین دلیل طبیعی است زمانی که مردم بیمه شدند و خدمات دریافت کردند، از آن راضی باشند، اما وقتی عرضه متناسب با تقاضا نباشد،  نقص ها آشکار می شود. در اجرا برای طرح مشکلاتی پیش آمد. دلیل اینکه بر یکپارچگی تولیت تاکید می شود و در سیاست های مقام معظم رهبری نیز آمده است، این است که این اقدامات باید مدیریت واحدی داشته باشند.

وی همچنین اضافه کرد: در حوزه سلامت مدیریت چندپارچه ای وجود دارد و وزارتخانه های متعددی در امر درمان دخیل هستند. ما در اجرا به مشکل خوردیم چون بخشی از کار را باید بیمه ها انجام می دادند. پول برای بیمه شدن پنج میلیون نفر در نظر گرفته شده بود، ولی 11 میلیون نفر بیمه شدند. همچنین قرار بود ارزش دفترچه های بیمه فقط در مراکز دولتی باشد ولی به بخش خصوصی و دریافت خدمات سرپایی نیز تعمیم داده شد.

وزیر بهداشت در ادامه تصریح کرد: فکر میکنم یک ذوق زدگی در مجریان آن ایجاد شد؛ چرا که طبق آمار سازمان بیمه سلامت ایرانیان، 85 درصد کسانی که بیمه شدند، کمتر از یک میلیون تومان درآمد داشتند. این عاملی بوده است برای تشویق آنها که از سر دلسوزی تعداد بیشتری را بیمه کنند، شاید هم از مسئولین قول هایی گرفته بودند  که منابع آن تامین شود. این موضوع با تغییر قیمت نفت نیز همزمان شد. غیر از حمایت جدی که در ابتدای سال 93 صورت گرفت، اعتبارات طرح از محل هدفمندی یارانه که  شش هزار و 800 میلیون تومان بود، کاهش یافت و در گام های بعدی به حدود چهار هزار، دو هزار و 800 میلیارد و در نهایت به حدود هزار میلیارد تومان از ردیف های هدفمندی یارانه  رسید. با حساب تورم، این عدد از سال 93 به بعد، نباید از شش هزار و 800 میلیون تومان کمتر شود.

وی بودجه مصوب این طرح را چهار هزار و 800 میلیون تومان اعلام کرد و گفت:  تمام اعتبار طرح تحول تقریبا کمتر از یک سوم بعضی از دستگاه‌ها است. رقمی که امسال به طرح تعلق گرفت کمتر از هزار و 200 میلیون تومان است. ما مدعی هستیم که با 70 درصد رقم شش هزار و 800 میلیون تومانی که تصویب شد، این طرح را تا پنج سال دیگر هم می توانیم ادامه دهیم؛ البته باید بیمه ها به پوشش بیمه ای همان پنج میلیون نفر برگردند یا منابع جدیدی به آنها تعلق گیرد.
منبع: ایسنا

نویسنده :

نظرات
آرشیو