گروه : گفتگو /

شناسه: 3028

03 آذر 1403 15:52

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

در گفتگو با قاری بین الملل قرآن کریم مطرح شد؛ کرسی های تلاوت، بهترین ابزار برای صدور انقلاب

 متولد سال 64 در شهر کلیبر تبریز به دنیا می آید و در سن 12 سالگی به  همراه خانواده به شهرستان شهریار استان تهران کوچ می کند، او که علاقه شدیدی به تلاوت قرآن دارد، استعداد خود را در زمینه تلاوت قرآن نشان می دهد و امروز رتبه عالی در سی و هشتمین مسابقات سراسری قرآن کریم را از آن خود کرده است.

به گزارش قابوس نامه، مهدی غلام نژاد از قاریان و اساتید جوان کشوری است که در محضر رهبرمعظم انقلاب نیز تلاوت داشته است، غلامنژاد در حال حاضر دانشجوی رشته علوم و قرآن حدیث است و  سال آینده به عنوان نماینده ایران در مسابقات دانشجویان جهان شرکت می کند، گفتگو با این قاری بین المللی را در ادامه می خوانید:
قابوس نامه: تلاوت قرآن را از کجا شروع کردید؟
 در مسجد محل به سبک استاد موذن زاده اذان می گفتم که برگشتم پشت سرم را نگاه کردم دیدم پر از جمعیت است، همه آمده بودند تا ببینند چه کسی اذان می گوید؟ نمی دانستم در این زمینه استعداد دارم ، بعد از آن قضیه یکی از اساتید قرآن به من نوار کاست تلاوت سوره تکویر استاد عبدالباسط را داد و من آن را یک هفته ای حفظ کردم . از آن پس کار تلاوت را شروع کردم، آقای رحیمی اولین استاد من بود که استعداد من را شناخت و با او تمرین کردم.
قابوس نامه: چه مسابقاتی تا به حال شرکت کرده اید؟
 برای اولین بار در سال 85 در مسابقات دانش آموزان کشور در رشته اذان شرکت کردم و مقام اول را در آنجا به دست آوردم. در دوره بعدی که در مسابقات شرکت کردم، به خاطر 13 روز بیشتر از سن 16 سالگی با بزرگسالان کشور رقابت کردم و باعث شد توجه خیلی از اساتید به تلاوت من جلب شود. از آن پس با شرکت در مسابقات کشوری اوقاف در سال 89 و کسب مقام چهارم توانستم جواز حضور در مسابقات روسیه را به دست بیاورم.  مسابقات روسیه با نا داوری، رتبه دوم و در آخرین حضورم در مسابقات ترکیه رتبه چهارم را کسب کردم، سال 96 نیز ان شاالله نماینده ایران در مسابقات دانشجویان جهان هستم.
a3aa0205d93a95bfcb571054ec9e1764
قابوس نامه: برای موفقیت در تلاوت چه توصیه ای به قاریان دارید؟
 آدم تا تمرین نکند قاری نمی شود، هرچه استاد داشته باشد، اصل بر تکرار و تمرین خودش است، تلاش و کوشش مهمترین نکته ای است که در تلاوت نباید فراموش کرد.
قابوس نامه: سبک خاصی تلاوت می کنید؟
بیشتر سعی می کنم تلفیقی از سبک های گوناگون و با دقت در نکات فنی تلاوت کنم، احساساتی که از بیان آیه  تلاوت می شود بسیار مهم است،مثلا شما دقت کنید هنگامی که تلاوت به مفهوم و معنا توجه کند، ضمیر ناخودآگاه با توجه به معنی آیه بر مخاطب اثر می گذارد و برای همین مردم در کرسی های تلاوت گریه می کنند.
هدف من از تلاوت این است که دلهای مردم تکان بخورد، کتاب قرآن فقط برای متبرک کردن سفره عقد و یا شروع مراسم نیست، بلکه برنامه زندگی انسانهاست، من هم سعی کردم به نحوی تلاوت کنم که مردم به یاد خدا بیفتند.
قابوس نامه: دو قاری که از تلاوت های آنها لذت می برید؟
حصان از مصر و استاد احمد ابوالقاسمی از ایران
qaboos 7

قابوس نامه: از تلاوتهای خارج از کشور بگویید؟
 کشورهای زیادی مانند ترکیه، چین، روسیه، افغانستان و آذربایجان، در آنجا مردم بسیار از نماینده ایران استقبال می کردند و از رهبر کشور می پرسند، به نظرم یکی از بهترین راههای ترویج انقلاب اسلامی برگزاری کرسی های تلاوت در خارج از کشور است. مردم در کرسی های تلاوت از رهبر انقلاب سوال می کنند و ارادت بسیاری به ایشان دارند.
قابوس نامه: خاطره ای از تلاوت های خارج از کشور برای ما تعریف کنید؟
 در مراسم حج تمتع سال 91 بودیم که شیعیان عربستان از قطیف به صورت مخفیانه و خصوصی برای تلاوت ما را دعوت کردند، بعد از تلاوت دور من جمع شدند و می گفتند از آقا برای ما بگویید؟ حالشان خوب است؟ بگذارید از باکو برایتان بگویم، آنها برای سلامتی رهبر انقلاب صلوات می فرستادند، ما نمی دانیم چه دُری در کشور ما وجود دارد و حواسمان نیست.
13941020000598 PhotoL
قابوس نامه: از رهبری گفتید، تلاوت در محضر ایشان چه حسی دارد؟
 واقعا نمی دانید حضرت آقا در کرسی های تلاوت ماه رمضان به قدری مشتاق شنیدن قرآن هستند که وصف نشدنی است. با احترام نزدیک به 4 ساعت روی یک صندلی می نشینند و قرآن گوش می دهند، خیلی قرآن را دوست دارند، به قدری به مسائل فنی آن آشنا هستند که قاریان از شنیدن برخی نکات مبهوت می شوند.
در محضر ایشان تلاوت کردم، و ایشان به من لطف داشتند و گفتند تلاوت قاری" استادانه" بود، من این سخن ایشان را موهبت الهی می دانم و شما نمی دانید که چقدر بعد از این مطلب انگیزه پیدا کردم.
حرف آخر؟
 قرآن در کشور ما غریب است، به نظرم آنطور که باید حق آن ادا نشده است، ما هنوز شیرینی تلاوت قرآن و زندگی با آن را نچشیده ایم، من از همه می خواهم که با قرآن رفیق شوند.
qaboos 5

انتهای پیام/

نویسنده :

نظرات
آرشیو