گروه : فرهنگی /
در حالی که روز اول مهر باید روز خاطرهانگیز و شیرین برای دانشآموزان و خانواده آنها باشد اما عدم نظارتها بر تولید لباس فرم دانشآموزان، شیرینی این روز را بر کام برخی از دانشآموزان و خانواده آنها در گرگان را به تلخی کشاند.
به گزارش قابوس نامه به نقل از فارس، در حالی که در روز اول مهر دانشآموزان و خانوادهای آنها باید با خاطرهای خوش و خیالی آسوده به استقبال آغاز سال تحصیلی بروند اما متاسفانه ناهماهنگی و عدم نظارت کافی آموزش و پرورش در امر تامین فرم دانشآموزان دختر چند مدرسه در گرگان، خانوادههای آنها را با مشکل مواجه کرده است.
شامگاه جمعه در پی تماس برخی از شهروندان با خبرگزاری فارس در گرگان مبنی بر تجمع و حضور بسیار زیاد خانوادهها در مقابل درب یکی از تولیدیهای پوشاک واقع در خیابان کاشانی گرگان، موضوع مورد پیگیری این خبرگزاری قرار گرفت.
در بررسیهای انجام شده مشخص شد که این تولیدی براساس قراردادی که با تعدادی از مدارس دخترانه شهر گرگان منعقد کرده، موظف شده تا فرم دانشآموزی این مدارس را تولید کرده و در اختیار خانواده دانشآموزان قرار دهد.
اظهارات مسئول این تولیدی اینگونه بوده که مقرر بود مدارس از ابتدای تیرماه که قرارداد با این چهار مدرسهای که ما با خانوادههای آنها به مشکل برخورد کردیم منعقد شد، خانوادهها را به تولیدی معرفی کرده تا با سرعت فرم دانشآموزان دوخته و به آنها تحویل داده شود.
وی گفت: متاسفانه این مدارس یا نفرستادند و یا از نیمه دوم تابستان خانوادهها را معرفی کردند و متاسفانه بیش از 600 خانواده دانشآموز از آخر مرداد و ابتدای شهریور به ما معرفی شدند و امروز به دلیل حجم بالای متقاضی دریافت فرم مدرسه ما و خانواده دانشآموزان به مشکل برخورد کردهایم.
این اظهارات در حالی است که بسیاری از خانوادههای حاضر در محل بر این اعتقاد بودند که آنها از اواسط تیرماه به این تولیدی مراجعه کرده و از آن زمان تا امروز همیشه وعدههای روهای آتی را ارائه میکرد و تا این لحظه فرم مدرسه دخترشان را تحویل نداده است.
مادر یکی از دانشآموز گرگانی تاکید کرد: متاسفانه آموزش و پرورش نظارت لازم را بر عملکرد این تولیدیها نداشته و مدیران مدارس زمانی که میدانستند این تولیدی ظرفیت پاسخگویی به تقاضاها را ندارد نباید با این تولیدی عقد قرارداد میکرد و باعث شود اول مهر به جای اتفاقات خوب، این ناراحتیها و مشکلات برای دانشآموزان و خانوادهها ایجاد شود.
*ظرفیت تولیدی مورد نظر بیش از تعداد معرفی شده به آن بود
سید خلیل حسینی پاسندی مدیر سازمان دانش آموزی استان گلستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان در خصوص بروز این مشکل اظهار کرد: ما در سال جدید برای پوشاک مدارس ستادی را تشکیل دادیم و موضوعات را بررسی کردیم.
وی گفت: 20 خردادماه سال جاری نخستین بخشنامه را برای موضوع قیمتگذاری پوشاک با 20 درصد کاهش قیمت به مدارس استان اعلام کردیم.
حسینی گفت: از 88 خیاطی که اعلام آمادگی کردند با 55 تولیدی و خیاطی اعلام آمادگی کردیم و بر این اساس ما به مدارس الزام کردیم که برای تهیه پوشاک دانشآموزان باید از 20 خردادماه تا 15 مردادماه با خیاطیهایی که طرف قرارداد آموزش و پرورش هستند ارتباط لازم را برقرار کرده و قرارداد لازم را عقد کرده و کار را پیگیری کنند.
وی تاکید کرد: در شهر گرگان بالای 80 درصد مدارس شهری گرگان این کار را انجام دادند و موضوع را پیگیری کردند و در این شرایط اکیپهای ارزیابی از سازمانهای نظارتی و تیمهای ویژه آموزش و پرورش تشکیل و موضوع نظارتی را اجرا کردند.
مدیر سازمان دانش آموزی استان گلستان تصریح کرد: بر اساس آن نشستی که با اصناف داشتیم، از صنف خواستیم تا تولیدیها و خیاطهای دارای شرایط را که ظرفیت لازم را دارند به آموزش و پرورش معرفی شدند.
حسینی گفت: از سوی صنف اعلام شد که ظرفیت تولیدی که موضوع گزارش است، 6 هزار دوخت است که بر اساس اعلام این ظرفیت زیر یک هزار تولید فرم دانشآموزی را به این تولیدی دادیم.
وی گفت: مدیران مدارس مورد نظر و مدیر تولیدی که باعث بروز این مشکل شدند باید در سازمان دانشآموزی حاضر شوند و نسبت به ایجاد این مشکل پاسخ دهند و ما نیز برخورد قانونی و لازم را نسبت به این موضوع خواهیم داشت و اقدامات قانونی را پیگیری میکنیم.
*احضار مدیران مدارس و تولیدی متخلف به سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان در خصوص بروز این مشکل اظهار کرد: بر اساس بررسیهای میدانی که انجام شد، واحدی که مد نظر است امسال با سه مدرسه «جنت»، 12 فروردین و مهدیه قرارداد بست و حدود 800 دست لباس باید در اختیار اولیاء دانشآموزان قرار دهد.
علی اصغر اصغری خاطرنشان کرد: از اواسط مردادماه قرارداد بین مدیران مدرسه و مدیر واحد تولیدی بسته شده و قرار بر این بود که تمامی مدیران مدارس باید از 15 مردادماه موضوع را به اولیاء اعلام کنند تا خانوادهها نسبت به تهیه پوشاک مدارس اقدام کنند.
وی تاکید کرد: بررسیهای ما نشان میدهد اگر مدیران مدارسی که اشاره شد بر اساس قراردادی که با این واحد تولیدی منعقد شد اولیاء دانشآموزان را هدایت میکردند.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان گفت: بررسیهای ما نشان میدهد که برخی از اولیاء مدارس بیانیه تولید پوشاک را نیز به واحد تولیدی پرداخت کردند اما در زمان تحویل لباس متوجه شدند که لباس آماده نیست و نتوانستند لباس را تحویل بگیرند.
اصغری تاکید کرد: این واحد در کنار سهلانگاری مدیران مدارس که عدم نظارت بر رعایت مفاد قرارداد بوده و مدیر واحد تولیدی نسبت به اولویت دوخت و تحویل لباس اقدام میکرد، این مشکلات به وجود نمیآمد.
وی گفت: بررسیها ما را بر این نتیجه رساند که تقصیر در این بخش بر عهده مدیر واحد تولیدی بوده و تخلف این واحد تولیدی بر اساس قانون نظام صنفی و تعذیرات حکومتی پیگیری شود.
بر اساس این گزارش، طبق بررسیهای به عمل آمده، تمامی دانشآموزانی که نتوانستند موفق به دریافت لباس جدید برای حضور در مدرسه شوند با هماهنگی انجام شده با فرم لباس سال گذشته در روز اول مهر به مدرسه رفتند تا تولیدی مورد نظر و یا تولیدی جایگزین نسبت به دوخت و تحویل لباس فرم جدید آنها اقدام کند.
انتهای پیام/
نظرات