تابستان فرصت مناسبی برای رفتن به دل کوه و جنگل است و یک تفریح تمام عیار برای تان مهیا شده است تا ساعاتی را همراه خانواده و در دل طبیعت، به دور از هیاهوی شهر به آرامش برسید .
به گزارش قابوس نامه، برای برداشتن وسایل لازم و رفتن به گردش، حتماً به همه مواردی که باعث می شوند بیشتر به شما خوش بگذرد، فکر می کنید تا مبادا کم و کاستی برای لذت و خوش گذارانی در دامن طبیعت داشته باشید .
گردشگران جاذبه های طبیعی در ایام تعطیل خصوصاً در پایان هر هفته به همراه خانواده های خود و برگزاری برخی از اردوهای تفریحی برای دانش آموزان در قالب طرح اوقات فراغت تابستانه غنیمت و فرصت خوبی است تا در دامن طبیعت از مواهب الهی بهرۀ بهینه جست.
در این میان گروهی از مهمانان نامهربان و ناخوانده طبیعت بدون رعایت حریم و حرمت گذاری به منابع طبیعی این مکان بکر و جنگلی را با اعمال مدیریت نادرست به تلی از زباله و پسماندها و بقایای انسانی و اشیاء بازیافتی که غیرقابل تبدیل در محیط و طبیعت است وآثار و تبعات جبران ناپذیری را برای آیندگان ایجاد می کنند .
تعالی فرهنگ و ماندگاری میراث ملی آیندگان خود می تواند با شعارهای بسیار همراه باشد، که در صورت امیدبخش شدن آن ما شاهد افزایش روز به روز وسعت طبیعت سرزمینی و اثربخشی و اهمیت محیط زیست، حفظ حقوق حیات وحش، جلوگیری از تخریب جنگلها و کوهها و پرهیز از آلوده شدن منابع آبی (رودخانه ای و دریا و ...) در سیر و گذر زمان خواهیم بود .
در همه ادیان الهی به ویژه دین مبین اسلام ما شاهد آن هستیم که بارها در قرآن کریم و شریعت اسلامی بر موضوع حفاظت از محیط زیست و نگهداری از آن تاکید وافر شده است .
پس این پرسش ها به ذهن می رسد که سهم و شراکت ما در ادامه زندگی آیندگان چیست؟ در این مسیر وظیفه بر ما چه حکم می کند؟ چه کسانی مسوول و سهامدار واقعی طبیعت هستند؟ آیا زندگی در زمین پاک مختص افراد خاصی است؟ نقش سازمان های اجرایی برای حمایت از طبیعت چیست؟ ارتقاء فرهنگ در زمینه پاکیزگی منابع طبیعی برعهده کیست؟ آیا انسانها وارثان اصلی آن هستند؟ وظایف فرهنگی و اجتماعی سازمانها و دستگاه های دیگر چیست؟ آیا آموزش این مسئله ملی و در راس آن جهانی برعهده خانواده است؟ هزینه های گزاف تخریب محیط زیست گریبانگر چه کسانی است؟ در این زمینه رسانه ها چه نقشی را ایفا می کنند؟ حراست از طبیعت منحصر به زمان و مکان خاصی است؟ رابطه علی و معلولی اثرات سوء زیست محیطی چه عواملی هستند؟ آلتیوناتیوها و برنامه ریزهای موثر برای اصلاح و بهینه سازی استعدادهای نهفته در طبیعت چیست؟ و دیگر سووالات صریح و روشن و در عین حال مبهم که ذهن آدمی را به خود مشغول می سازد چیست و چگونه باید پیگیری و نتیجه بخش باشد.
و نهایتاً، گناه اهمیت به زندگی و طبیعت بکر خدادادی در چیست؟ و در این یناهندگی زمین باید به چه کسی متوسل شود؟ هر کسی از خودش شروع کند و به خود و به دیگران بیاموزد و بگوید که طبیعت این شریان حیاتی زندگی زباله دان تفریحات و خوشی های ما انسانها نیست.
نویسنده: جواد کارکن
انتهای پیام/
نظرات