گروه : اجتماعی /
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: تیکهای عصبی در موارد شدید با دارو قابل کنترل هستند، و حتی بدون درمان هم در درصد کمی از افراد این عارضه مزمن و مادام العمر میشود.
به گزارش قابوس نامه به نقل از خبرگزاری فارس مهدی خواجوی جراح و متخصص مفز و اعصاب ، در خصوص تیکهای عصبی توضیح داد: بسیاری از ما در محیط مدرسه وکار و زندگی با افرادی برخورد کرده ایم که حرکات غیر طبیعی و غیر ریتمیک در چشمها و صورت و یا گردن دارند و یا هرچند دقیقه یکبار صداهای عجیب وغریب از خود خارج میکنند و یا از بینی خود صداهایی در می آورند و بعد بینی خود را با دستمال میگیرند ومیگویند که آلرژی دارند.
وی گفت: این افراد مبتلا به سندرم تورِت هستند ، سندرم تورت نوعی اختلال ژنتیکی است که مبتلایان به آن هوش و زندگی طبیعی دارند ولی بخشهایی از مغز آنها مانند هسته دم دار و قشر خاکستری پیشانی(فرونتال) آنها دیرتر از بقیه تکامل میابد و گاهی تا سی سالگی این تکامل بهطول می انجامد و در واقع اختلال در گیرنده هیستامینی H3 در مغز خود دارند.
خواجوی افزود: این سندرم در پسرها 4 برابر شایعتر است و درصد زیادی از پسران مبتلا به این سندرم دچار بیش فعالی و دختران مبتلا دچار بیماری وسواس هستند.
این جراح مغز و اعصاب درخصوص نکاتی که در مورد این سندرم باید دانست گفت: اولا افراد نسبت به انجام این حرکات نوعی اجبار ذهنی دارند و شما با گفتن این نکته به آنها که شما تیک داری یا این حرکت را انجام نده یا این صدا را در نیاور فقط با افزایش استرس در فرد باعث تشدید تیک ها میشوید، پس اصلا بروی فرد نیاورید.
وی گفت: نکته دوم اینکه اگر فرزندتان مبتلا به این سندرم است چون ممکن است در مدرسه توسط دوستانش مورد تمسخر قرار گیرد حتما بیماری فرزندتان را با مسئولین مدرسه در میان بگذارید ،چون این بچه ها هم به علت مورد تمسخر قرار گرفتن و هم به علت بیش فعالی و کاهش توجه و تمرکزی که دارند در معرض ترک تحصیلی یا افت تحصیلی هستند.
و نکته آخر اینکه اگر این سندرم را خوب بشناسید و بتوانید عواقب آن را در فرزندتان کنترل نمایید ، معمولا با افزایش سن وتکامل مغز تیک ها خودبخود کاهش میابند و از بین میروند ، ضمن اینکه این بچه ها بعلت کودک درونی فعالی که دارند معمولا انسانهای جذاب و شیرینی در تمامی جمع ها هستند و قادرند تبدیل به چهرههای رسانه ای بسیار جذابی بشوند.
خواجوی تصریح کرد: ضمن اینکه هوش معمولا بالاتر و سبک زندگی جذابتری نسبت به بقیه انسانها دارند و افراد بزرگ وموفق زیادی در دنیا مبتلا به سندرم تورت بوده اند که کسی که الان بخاطرم هست رییس جمهور امریکا پرزیدنت کندی است.
وی در پایان گفت: تیکها در موارد شدید با دارو قابل کنترل هستند ، وحتی بدون درمان هم در درصد کمی از افراد مزمن و مادام العمر میشوند. پس سندرم تورت را بشناسیم وبا مبتلایان به آن مهربان باشیم و بدانیم که اینها بیمار نیستند بلکه انسانهایی بالقوه جذاب هستند.
تیکها حرکات غیراردای و انقباضات عضلانی ناگهانی بوده و حداقل بطور گذرا در درصد قابل توجهی از افراد دیده میشوند.
انتهای پیام/
نظرات