شناسه: 637

03 آذر 1403 19:09

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی: نابودی حیات وحش کشور به بهانه توسعه/ کاهش قوچ های پارک ملی گلستان از 18 به 4 هزار راس

معاون امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: نتیجه برنامه های توسعه ای و اجرای نادرست طرح های مرتبط با محیط زیست در گذشته؛ کاهش محسوس آمار حیات وحش و طبیعت کشور است بطوریکه فقط در یک مورد تعداد قوچ و میش های پارک ملی گلستان از 18 به 4 هزار راس کاهش یافت.

به گزارش قابوس نامه، سعید نمکی روز سه شنبه در گردهمایی مدیران کل حفاظت محیط زیست استان های کشور در گرگان اظهار کرد: یکی از اقدامات نادرست انجام شده در سال های گذشته، تخریب جنگل ها و محیط زیست کشور به بهانه راه اندازی صنایع بزرگ بود.
وی بیان کرد: به عنوان نمونه برای ساخت یک کارخانه سیمان با حجم فراوان آلایندگی بخش زیادی از جنگل های هیرکانی تخریب و یا برای ساخت جاده؛ راه های ارتباطی حیوانات قطع شد که نتیجه این اقدامات نابودی سریع طبیعت است.
معاون امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزود: نتیجه برنامه ریزی نابخردانه در این بخش وارد شدن آسیب های جدی به محیط زیست و مشکلات ناتمام و غیرقابل جبران به بهانه رسیدن به توسعه است.
نمکی ادامه داد: یکی از نارسایی های جدی محیط زیست در حراست و نگهداری مطلوب عرصه های طبیعی، کمبود شدید امکانات و نابرابری ابزار مورد استفاده محیط بانان در مقابل متخلفان است.
وی گفت: در شرایطی که متجاوزان به طبیعت از مدرن ترین ابزار و لوزام برای دست درازی به محیط زیست بهره مند هستند، محیط بانان در مناطق بکر و ارزشمند طبیعی از حداقل امکانات بهره مند هستند و یا در بهترین حالت از وسایل قدیمی و مستهلک برخوردارند در نتیجه نمی توانند آن گونه که انتظار می رود به وظایف خود عمل کنند.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی بیان کرد: پارک ملی گلستان نمونه عینی نابرابری امکانات محیط بانان در برابر متخلفان است که در نتیجه آن تعداد قوچ و میش های موجود در این پارک ملی که در سال 46 فراتر از 18 هزار راس بود؛ در زمان حاضر و در خوشبینانه ترین حالت به حدود 4 هزار راس کاهش یافته است.
نمکی افزود: کاهش فراوان تعداد قوچ و میش پارک ملی گلستان در شرایطی است که آخرین پروانه شکار در این منطقه حفاظت شده مربوط به چندین سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است.
به گزارش ایرنا پارک ملی گلستان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در کشور و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که 1350 گونهٔ گیاهی و 302 گونهٔ جانوری از جمله نیمی از گونه های پستانداران ایران را درخود جای داده و به همین دلیل از سوی یونسکو به عنوان ذخیره گاه زیست کره درمیراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: یکی از دلایل وارد شدن آسیب های جدی به محیط زیست ضعف فراوان در به کارگیری و استفاده از نیروهای مردمی و سازمان های مردم نهاد است.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهار کرد: علاوه بر آن بی توجهی به فرهنگ سازی برای آشنایی هر چه بیشتر مردم با فواید و ضرورت حفظ محیط زیست موجب نامهربانی های مردم با طبیعت و وارد کردن خسارت های فراوان در این بخش شده است.
وی تعطیلی 10 ساله سازمان مدیریت و برنامه ریزی را یکی دیگر از عوامل وارد شدن آسیب های جبران ناپذیر به طبیعت کشور دانست و گفت: یکی از برنامه های این سازمان در دولت تدبیر و امید جلوگیری از وارد شدن آسیب به محیط زیست در راستای اجرای طرح های توسعه ای و زیرساختی است.
نمکی بیان کرد: البته سازمان محیط زیست به هیچ عنوان مانع رسیدن کشور به توسعه نیست اما آن چه که بیش از همه باید مورد توجه قرار گیرد، لزوم طراحی برنامه ها با اولویت حفظ و بقای طبیعت است.
معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزود: کشورهای پیشرفته دنیا طرح هایی مانند ساخت کارخانه داروسازی در مرکز شهرها، جاده سازی در قلب جنگل و استخراج معادن را اجرا می کنند اما در همه آن ها رعایت استانداردهای زیست محیطی یک اولویت همیشگی و مورد توجه است.
وی هوشمند سازی محیط های طبیعی را یکی از ملزومات آینده کشور برای حفظ مطلوب تر عرصه های زیست محیطی دانست و گفت: تا زمانی که بخواهیم این عرصه ها را با روش سنتی کنونی اداره کنیم، باید در انتظار درگیری های همیشگی میان محیط بانان و متخلفان باشیم.
نمکی ادامه داد: با آغاز همکاری میان محیط زیست و سپاه، پهبادهای هوشمند تولید این مجموعه برای کنترل و نظارت عرصه های طبیعی خریداری و به زودی برای همه مناطق کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام /*

نویسنده :

نظرات
آرشیو