گروه : سیاسی /

شناسه: 6555

03 آذر 1403 20:32

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

سفرهای مارکوپولوی سعودی؛ پشت پرده سفرهای پرشمار محمد بن سلمان به اروپا و آمریکا چیست؟

شواهد نشان می دهد که محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برای استحکام پایه های حکومت خود به هر ریسمانی چنگ می زند.

به گزارش قابوس نامه به نقل از خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پس از آنکه ملک سلمان پادشاه عربستان، محمد بن نایف ولیعهد این کشور را عزل و پسر خود محمد را جانشین کرد، تلاش ها برای استحکام پایه های قدرت ولیعهد جوان آغاز شد. بن سلمان برای آنکه چهره خود را به عنوان فردی اصلاح گر نشان دهد در اولین اقدام خود اجازه داد دختران دانش‌آموز در کلاس ورزش مدارس دولتی شرکت کنند و به زنان سعودی نیز برای اولین بار در تاریخ عربستان اجازه رفتن به استادیوم و مجوز رانندگی داده شد.

اما این پایان ماجرا برای ولیعهد عربستان نبود، بن سلمان در دومین گام خود برای تثبیت پادشاهی آینده، بسیاری از شاهزادگان سعودی را دستگیر و حبس کرد؛ گرچه بازداشت ها به نام مبارزه با فساد انجام شد، اما در حقیقت برای مخالفت های احتمالی با پادشاهی بن سلمان بر رژیم عربستان بود.

تکاپوی بن سلمان برای پادشاهی
ولیعهد جوان و بی تجربه سعودی رفته رفته سفرهای خود را آغاز کرد. وی در اولین سفر رسمی خود پس از ولیعهدی، عازم مصر شد تا بتواند جبهه ای عربی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران تشکیل دهد، چراکه این سفر پس از شکست های پی در پی در سیاست های منطقه ای از جمله مقابله با ایران و شکست در یمن انجام شد.

بن سلمان ولیعهد رژیم آل سعود در اقدامی دیگر برای مستحکم شدن پایه های قدرت خود و همچنین مقابله با جمهوری اسلامی این بار به کشورهای غربی سفر و سعی در جلب نظر مقامات غربی برای مشروعیت و حمایت این کشور ها از به قدرت رسیدن خود کرد.

روباه پیر به همراه نوکر جوان
ولیعهد رژیم سعودی در اولین سفر رسمی خود به کشورهای غربی عازم لندن شد، هدف از این سفر را باید جلب حمایت انگلیس از ولیعهد سعودی و آرزوی دست نیافتنی او یعنی مقابله با ایران دانست، اما در آن طرف ماجرا نیز انگلیسی ها به مانند همتای آمریکایی خود به دنبال دوشیدن عربستان بودند.

خبرگزاری فرانسه با استناد به اطلاعیه شرکت صنایع دفاعی انگلیس موسوم به "بی ای ئی " (BAE) سیستمز گزارش داد که عربستان سعودی با انگلیس تفاهم نامه ای برای خرید ۴۸ فروند هواپیمای جنگی «یوروفایتر تایفون» امضا کرده است. با وجود اینکه بسیاری از گروه های حقوق بشری انگلیس در آن زمان به سفر بن سلمان واکنش نشان داده و با راهپیمایی های گسترده مخالفت خود را با حضور ولیعهد عربستان در انگلیس اعلام کردند، اما ترزا می نخست وزیر انگلیس بدون توجه به این اعتراضات با گرمی از ولیعهد سعودی استقبال کرده و ملکه انگلیس نیز با ولیعهد سعودی دیدار کرد.

معترضان به سفر بن سلمان مقابل داونینگ استریت(محل استقرار نخست‌وزیر انگلیس) تجمع کردند و شعار مرگ بر آل سعود و بن سلمان جنایتکار سر دادند. در این سفر، بن سلمان 1.4 میلیون دلار خرج تبلیغات و بیلبوردهای تبلیغاتی کرد تا بگوید که درهای عربستان سعودی در حال گشوده شدن به روی جهانیان است.

دوشیدن گاو سعودی توسط گاوچران غربی

بن سلمان در ادامه ماجراجویی های خود به آمریکا رفته و با دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت و گو کرد، در این سفر ولیعهد رژیم سعودی با خرید دوباره تجهیزات از آمریکا سرمستی دونالد ترامپ را که در سفر قبلی خود به عربستان و فروش 110 میلیارد تجهیزات نیمه تمام مانده بود را به خوبی کامل کرد.

در این دیدار که بین دونالد ترامپ و بن سلمان ولیعهد عربستان صورت گرفت ، رئیس جمهور آمریکا از فروش 12.5 میلیارد دلاری تجهیزات به عربستان خبر داد و در سخنانی گفت: عربستان سعودی کشوری بسیار ثروتمند است و قرار است بخشی از این ثروت را به آمریکا بدهد.


اما خرید تجهیزات تنها محور سفر ولیعهد عربستان به آمریکا نبود, بلکه وی در ادامه با جرد کوشنر داماد و مشاور امنیتی ارشد ترامپ ، رهبران کنگره از حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، وزیر دفاع و خزانه‌داری و همچنین رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا ملاقات کرد که از مهم ترین محورهای سخنان ولیعهد عربستان مقابله با جمهوری اسلامی ایران بود.

بن سلمان با سفر به آمریکا به دنبال آن بود با ریخت و پاش های تسلیحاتی و خریدهای سنگین، مقامات واشنگتن را برای اعمال فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی ایران و خروج آمریکا از برجام متقاعد کند تا بتواند خود را به عنوان فردی که می تواند معادلات جهانی را به ضرر ایران تغییر بدهد نشان دهد، اما مقامات آمریکایی به خوبی می دانند تبعات خروج از برجام برای آنها بسیار زیاد است و حتی وسوسه های دلار های سعودی نیز در این زمینه کارساز نیست.

 


اما نکته قابل تامل این است که دلارهای سعودی تا حدودی توانسته در زمینه های دیگر تاثیرگذار باشد, زیرا بعد از آنکه ترامپ اعلام کرد نظامیان آمریکایی را به زودی از سوریه خارج خواهد کرد، محمدبن سلمان در مصاحبه با نیویورک تایمز از آمریکا درخواست کرد تا نیروهای خود را از سوریه خارج نکند و ترامپ نیز در واکنش به این سخنان گفت: اگر عربستان بخواهد نیروهای آمریکا در سوریه بمانند، باید پول آن را بپردازد!

دوشیدن عربستان توسط آمریکا فراتر از خرید تجهیزات است, به گونه ای که حکام سعودی برای اجرای سیاست های خود در منطقه به ویژه مقابله با ایران دست به دامن آمریکایی ها شدند که خود در قضیه برجام از جمهوری اسلامی شکست خورده است.

سلاح های فرانسوی، جنایت های سعودی
اما قرعه بعدی دوشیدن عربستان این بار به نام امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه افتاد، محمد بن سلمان ولیعهد رژیم سعودی در ادامه سفرهای خود به اروپا به فرانسه رفته و با مقامات این کشور دیدار و گفتگو کرد؛ اما ماجرا آنجا جالب می‌شود که خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع دیپلماسی فرانسه اعلام کرد که ماکرون به بن سلمان به منزله یک "فرد از کار افتاده" و یا "گاو سرگردان" می‌نگرد.

عربستان تاکنون تعداد زیادی تانک, خودروهای زرهی و مهمات توپخانه‌ای از فرانسه خریداری کرده است، به گونه ای که در سال ۲۰۱۶ فرانسه مجوز صادرات اسلحه به عربستان را تایید کرد که قیمت آن به ۱۸ میلیارد یورو (۱۱ / ۲۲ میلیارد دلار) می‌رسید؛ این در حالی است که ۱۲ سازمان بین‌المللی و غیردولتی در نامه‌ای از امانوئل ماکرون خواستند ضمن توقف صادرات سلاح به عربستان، بن سلمان را تحت فشار قرار دهد تا به جنگ در یمن پایان دهد.


یک مسئول در وزارت دفاع فرانسه اعلام کرد که مقامات این کشور و ولیعهد عربستان بر سر امضای یک توافق دولتی جدید در زمینه قرارداد های تسلیحاتی توافق کرده اند، این مسئول فرانسوی تأکید کرد: پاریس با همکاری مقامات سعودی یک استراتژی جدید را برای صادرات سلاح به عربستان تدوین کرده است و روند صادرات سلاح مشمول توافق دولتی میان دو کشور خواهد بود.

درماندگی بن سلمان از ایران او را دست به دامن منافقین کرد
حسین امیر عبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در توییتی از دیدار ولیعهد عربستان و مریم رجوی سرکرده گروهک منافقین خبرداد و گفت: ولیعهد عربستان از روی استیصال با تروریست تاریخ مصرف گذشته مریم رجوی در پاریس دیدار کرد. او عربستان را متلاشی می کند. پیامد حمله احتمالی حامی اش (ترامپ) به سوریه و متحد نامشروعش نتانیاهو، شکست قطعی و نعره زدن از شدت درد خواهد بود.

زمانی که اسپانیا از دوشیدن عقب نمی ماند
ولیعهد ماجراجوی عربستان در ادامه سفر خود به کشورهای اروپایی عازم اسپانیا شده و با فیلپ ششم پادشاه این کشور ملاقات کرد؛ به گزارش یک منبع در وزارت دفاع اسپانیا هدف ولیعهد سعودی از این سفر انعقاد قراردادهای تسلیحاتی به ارزش‌ بیش از دو میلیارد دلار است، این منبع آگاه در ادامه گفت: شرکت دولتی اسپانیایی «نافانتیا» متخصص در زمینه ساخت کشتی‌های جنگی, پنج کشتی جنگی کوچک به عربستان می‌فروشد.

آل‌سعود در پی جبران شکست در منطقه
عربستان سعودی با خرید میلیارد ها دلار تجهیزات از کشورهای غربی درصدد است تا آبروی از دست رفته خود در منطقه را بازگرداند، زیرا سیاست های خود را در مقابله با جمهوری اسلامی ایران شکست خورده می بیند و در جنگ یمن نیز هر روز سرشکسته تر می شود، اما مقامات سعودی باید این نکته را در نظر بگیرند که امنیت و اقتدار کشور به خرید میلیاردی تجهیزات نیست، بلکه کشوری حرف اول را می زند که بتواند به خوبی تمامی برنامه ها را مدیریت کرده و عمق استراتژیک مرزهای خود را از جغرافیای خود فراتر ببرد و بیخ گوش دشمنان خود مستقر شود تا در صورت هر گونه خطایی، دشمن را به قهقرای جهنم بفرستد.

نکته ای باید بسیار به آن توجه کرد این است که جمهوری اسلامی ایران در معادلات عربستان و ولیعهدش یعنی همه چیز, اما عربستان در معادلات جمهوری اسلامی یعنی هیچ چیز.

انتهای پیام/

نویسنده :

نظرات
آرشیو