گروه : اقتصادی /
مسئول بخش ایران در پروژه «چشمانداز ایران در اتحادیه اروپا» بر حفظ برجام تاکید کرد و گفت: ۲۵۰ بانک اروپایی از طریق سوئیفت به بانکهای ایرانی متصل شدهاند و کار میکنند.
سرویس بانک و بیمه - مسئول بخش ایران در پروژه «چشمانداز ایران در اتحادیه اروپا» بر حفظ برجام تاکید کرد و گفت: ۲۵۰ بانک اروپایی از طریق سوئیفت به بانکهای ایرانی متصل شدهاند و کار میکنند.
به گزارش قابوس نامه به نقل از ایرنا ، «آنه ماری فندر هیدن» روز شنبه در ششمین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا در تهران، از برجام به عنوان یک دستاورد بزرگ سیاسی و دیپلماسی چندجانبه موفق یاد کرد و گفت: این توافق برای اتحادیه اروپا و ایران بسیار مفید بود.
وی افزود: نمیتوان پنهان کرد این توافق توسط یکی از طرفین در ماههای اخیر تحت فشار است که نوعی عدم قطعیت را بهوجود می آورد.
فندر هیدن، با تاکید بر پایبندی اتحادیه اروپا به برجام، از سوی ۲۸ وزیر عضو این اتحادیه اظهار کرد: برجام نه تنها قابل مذاکره مجدد نبوده بلکه از طرف یک عضو طرف معاهده نیز قابل تغییر نیست.
وی افزود: اکنون زمان مناسبی نیست توافقی که خوب کار میکند را زیرسوال بریم؛ برجام کار خودش را انجام میدهد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در ۱۰ گزارش اعلام کرده که ایران کامل به تعهداتش عمل کرده و برنامه هستهای آن تحت بیشترین پایش در تاریخ آژانس بوده است.
مسئول بخش ایران در اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه باید برجام موفقیتآمیز اجرا شود، گفت: نماینده آمریکا در کمیسیون اجرای برجام نیز تاکید کرده که باید به برجام ادامه داد.
وی افزود: با اجرای برجام، تحریمها علیه ۳۰۰ شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی برداشته و از زمان تصویب برجام بسیاری از موانع تولید نفت ایران برداشته شد؛ امروز میزان تولید ایران به پیش از تحریمها رسیده است.
فندر هیدن ادامه داد: یک سال پس از برجام، میزان تجارت ایران و اروپا ۲ برابر و میلیاردها دلار بدهیهای ایران پرداخت شد ضمن آنکه تولید ناخالص داخلی ایران نیز ناگهان ۱۲ درصد رشد کرد.
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی ایران بهزودی به حدود پنج درصد میرسد.
مسئول بخش ایران در اتحادیه اروپا تاکید کرد: بازدید رئیس اتحادیه اروپا به همراه هفت کمیسیونر این اتحادیه از ایران، بیانگر عزم اروپا در زمینه همکاریهای آینده با تهران است.
فندر هیدن، به تداوم جلسههای دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا نیز اشاره کرد و گفت: بهبود رفاه، منافع مشترک و تجارت از محورهای این گفتوگوها بوده است.
وی درباره روابط بانکی ایران و اتحادیه اروپا اظهارکرد: ایران باید اطمینان یابد که اعتماد بانکهای اروپایی جلب شده است و آنها به تعامل اقتصادی با ایران وارد شوند.
این مقام مسئول، به شفافیت در سیستم بانکی اروپا اشاره کرد و گفت: مهم است که این شفافیت و اعتماد به وجود آید تا روابط بانکی پیش رود.
این مقام اتحادیه اروپا در امور ایران ادامه داد: اتحادیه اروپا نمیتواند بانکها را وادار کند فعالیتهای خود را جهت دهند، اما میتواند آنها را تشویق کند.
وی افزود: امروز بسیاری از بانکهای اروپایی کانالهایی برای همکاری با ایران یافتهاند.
فندر هیدن همچنین همکاری ایران با گروه ویژه اقدام مالی برای اجرای مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و تطبیق با مقررات بانکداری بینالمللی را خواستار شد و گفت: قطع شدن ایران از نظام بینالمللی تجارت و مالی سبب شد تا اتصال مجدد به سختی انجام شود.
این مقام مسئول، همه مشکلات در مسیر روابط بانکی را مربوط به تحریمها ندانست و گفت: شفافیت مالی و اجرای مقررات بینالمللی میتواند به بهبود روابط منجر شود.
وی به استقبال و حمایت اتحادیه اروپا از بهبود جایگاه ایران در گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) و نیز عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی اشاره کرد و افزود: اتحادیه اروپا، ایران را در زمینه سرمایهگذاریهای کوچک و متوسط یاری خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ما باید برای حفظ و پایبندی برجام بکوشیم؛ زیرا اتحادیه اروپا روی این توافق سرمایهگذاری زیادی کرده است.
ششمین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا امروز و فردا(هشتم و نهم اردیبهشت) در هتل اسپیناس پلاس تهران برپاست.
انتهای پیام/
نظرات