گروه : فرهنگی / فرهنگی /

شناسه: 723

07 آذر 1403 06:46

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

گزارش BBC انگلیسی از نماهنگ «ایستاده‌ایم»+عکس

سایت BBC انگلیسی در یادداشتی مشروح به بررسی نماهنگ «ایستاده ایم؛ تا آخرین قطره خون» پرداخت.

به گزارش قابوس نامه به نقل از افکارنیوز، سایت انگلیسی BBC در یادداشتی مشروح با عنوان « اگر هالیوود یک فیلم تخیلی انتقام جویانه ضدآمریکایی می ساخت!» به بررسی نماهنگ «ایستاده ایم؛ تا آخرین قطره خون» پرداخت.

در این مطلب که بیشتر بر بازخوردها در شبکه‌های اجتماعی و دو روزنامه درباره این نماهنگ مانور داده شده است، اشارات بسیار دقیقی نیز به جزئیات این اثر دارد و حاوی نکات جالبی درباره این نماهنگ ضدآمریکایی است و واکنش های بین المللی این اثر را به خوبی نشان می دهد.

بی بی سی در ابتدا با اشاره به کیفیت این اثر و پیام صریح آن به آمریکایی ها می نویسد: "این موزیک ویدئو با ارزش تولیدی هالیوودی و حس شورانگیز موزیک های بالیوودی است و پیام آن بیش از این نمی توانست ضدآمریکایی باشد! این موزیک ویدئوی 8 دقیقه ای خارق العاده با نام (ما تا آخرین قطره خون ایستاده ایم) در ماه اخیر مرتبا از تلویزیون ملی ایران و سایر رسانه های اجتماعی پخش شده است. در این فیلم تعدادی جوان وطن پرست به طرزی معجزه آسا و خارق العاده ای در حال نابود کردن ناوگان مهاجم آمریکا هستند که به منطقه روستایی سواحل ایران و نیروگاه انرژی هسته ای صلح آمیز آن، حمله کرده است.

این گزارش ادامه می دهد: "وقتی غیرنظامیان تحت حمله بی دلیل قرار می گیرند، قهرمانان ایرانی با هم متحد می شوند و از قدرت پرچم ملی خود استفاده می کنند تا یک سونامی ایجاد کنند که ناوها و هواپیماهای آمریکایی را نابود کنند. و نهایتا این موزیک ویدئو با نمایی از ساحل روستایی و نیروگاه اتمی صلح آمیز که آرامش بدان بازگشته است، تمام می شود."

این مقاله می افزاید: "این موزیک ویدئو به نوعی الهام گرفته از حادثه جولای 1998 است. زمانی که هواپیمای مسافربری ایرانی پرواز 655 توسط ناو جنگی آمریکایی (The USA Vincennes) - که ظاهرا با یک جت جنگنده اشتباه گرفته شده بود - مورد اصابت قرارگرفت و تمامی 290 نفر مسافر این هواپیما کشته شدند. این حادثه اکثر قلب ایرانیان را جریحه دار کرد.

این مقاله در تحلیل این اثر می افزاید: "فیلم با یک دختر کوچک در هواپیما که مشغول بازی با عروسکش است و صدای کاپیتان که درحال خوش آمد گویی به مسافران است شروع می شود. همزمان مردمی در ساحل هستند که مشغول کار و فعالیت خودشان هستند و کودکان درحال بازی و یک خانواده در حال گذراندن پیک نیک هستند. یک قهوه چی برای مشتریان چای می آورد. سپس یکی از کودکان می رود تا توپش را از دریا بردارد و یک سایه سیاهی او را می پوشاند. کودک به بالا نگاه می کند و می بیند که یک موشک در حال اصابت با هواپیما در آسمان ابری است. سپس از دور کشتی های جنگی آمریکا دیده می شود و پسرک توپ را رها کرده و فرار می کند و یک سراسیمگی رخ می دهد. سپس خواننده، که یک مرد عادی است، از میان ازدحام مردم جلو می‌آید. خواننده در حالی که انگشتش را به سمت مهاجمان تکان می دهد، عتاب می کند: «آهای تو ای کشتی جنگی؛ نعره تو مرا نمی ترساند».

جت های جنگی به ساحل حمله می کنند و خواننده ایستاده در حال تماشا در وضعی حیران و سرگشته است. سایر مردان پرچم به دست اضافه می شوند. همه آنها به سمت دشمن حرکت می کنند. ناو جنگی آنها را هدف می گیرد و شلیک می کند. خواننده فریاد می‌زند: «اگر جرات داری از من عبور کن! پاهایت را قلم می کنم».

مردان از میان گرد و غبار انفجار نمایان می شوند و فریاد زنان به سمت کشتی ها می دوند، پرچم های خود را با قدرت در آب می زنند و سونامی ای ایجاد می شود که تمامی نیروهای مهاجم را که شامل ناو وینسنس و چندین هواپیمای جنگی آمریکا است، می بلعد. کشتی غرق می شود و پرچم آمریکا روی دریا می سوزد."

بی بی سی در ادامه می نویسد: این نماهنگ توسط باشگاه فیلم سوره، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی که رئیس آن توسط رهبر ایران منصوب می شود، ساخته شده است. روزنامه "صبح نو" در مورد بودجه این فیلم عدد 1200 میلیارد تومان را گزارش کرده است. حدود 385000 دلار. البته این رقم توسط رئیس باشگاه فیلم سوره تکذیب شده و بیان کرده است که هزینه درست و صحیح را در تاریخ دیگری بیان می کند. این روزنامه بیان کرده یک تیم 150 نفری روی این پروژه کار کرده اند و تولید آن 2 سال به طول انجامید."

این گزارش همچنین به بازتاب پخش این کلیپ در شبکه‌های اجتماعی اشاره می کند و به دو نمونه از نظرات مخاطبان می پردازد: "یکی از کاربران توئیتر نوشته: «چرا پول بیت المال رو صرف ساخت چنین کارهای بی‌کیفیتی می‌کنن؟» و دیگری تمسخرآمیز «حالا  که ایرانیا فریاد می‌کشند و ناوهای جنگی آمریکایی بر اثر فریاد اونا واژگون میشن پس بهتره سپاه و ارتش بودجه صرف خرید آمپلی فایر و بلندگو کنند» پرداخته شده است»."

بی‌بی‌سی در پایان ژست بی‌طرفی گرفته و این نظر را نیز منعکس کرده است که: "برخی هم از این کلیپ حمایت کردند و معتقدند: «درسته که شور و احساسات وطن پرستانه تو این ویدئو کلیپ مورد سواستفاده قرار گرفته، اما برافراشتن پرچم ایران در مقابل آمریکایی‌ها بسیار حائز اهمیته»."

گفتنی است، سایت «یاهو» نیز این مطلب بی‌بی‌سی را با عنوان «وقتی ایران با هالیوود علیه امریکا می ایستد» بازنشر داده است.

انتهای پیام/

نویسنده :

نظرات
آرشیو