به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قابوس نامه، در هفته های اخیر شیوع بیماری تب دنگی در برخی استانها به خبری نگرانکننده برای خانوادهها تبدیل شده است.
بیماری ویروسی که بر اثر گزش پشه آئدس ایجاد میشود و از علائم آن به تب بالای 40 درجه، استخوان درد شدید، درد در ناحیه شکم، سردرد، درد پشت چشم، استفراغ و غیره اشاره کرد.
طبق اعلام وزارت بهداشت استانهای جنوبی و شمالی در معرض شیوع این بیماری ویروسی قرار دارد. هرچند سعید کریمی معاون وزیر بهداشت معتقد است پشههای آئدس در شمال کشور کمخطرتر از همین گونه در جنوب کشور است.
با اینکه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان اعلام کرده که تا کنون این بیماری در استان شناسایی نشده اما در خبری که رسانههای سراسری به نقل از معاون وزیر بهداشت منتشر کردهاند، تب دنگی در گلستان نیز شناسایی شده است.
همچنین این مقام مسئول وزارت بهداشت تاکید کرده است که تا کنون پشه آئدس در گلستان صید نشده است، با این حال گلستان به همراه مازندران جزو نقاطی است که وزارت بهداشت در خصوص شیوع تب دنگی در آنها حساس است.
شالیکاران مراقبت کنند
یکی از موضوعاتی که درباره پشههای آئدس قابل توجه است سکونت و تخمریزی آنها در آبهای راکد است و برخی مشاغل از جمله آپاراتیها، تعمیرگاهها و ... بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند.
در استانهای شمالی از جمله گلستان و مازندران فصل کشت شالی است و اراضی کشاورزی در فاصله بسیار نزدیکی به مراکز جمعیتی واقع شدهاند.
وجود آبهای راکد در شالیزارها این مکانها را مستعد زندگی انواع حشرات از جمله پشههای آئدس قرار میدهد و به نظر میرسد در صدر مشاغلی که در معرض خطر گزش این پشه قرار دارند باید کشاورزان شالیکار را اضافه کرد.
مسئولان درمانی استان از افرادی که دارای درد شدید استخوان و تب بالای 40 درجه هستند، خواستهاند در صورت شروع و مشاهده علایم به مراکز درمانی مراجعه کنند.
آنچه باید درباره تب دنگی و راههای انتقال بیماری بدانیم
این بیماری ویروسی از طریق نیش پشه آئدس آلوده منتقل میشود و در نواحی گرمسیری و نیمهگرمسیری دیده میشود.
در موارد خفیف باعث تب بالا و علائم شبیه آنفلوانزا میشود و در موارد شدید میتواند منجر به خونریزی خطرناک، افت ناگهانی فشارخون و مرگ شود.
تب دنگی شدید یک وضعیت اورژانسی است. اگر اخیراً به ناحیهای رفتهاید که تب دنگی در آنجا شایع است و تب دارید باید سریعتر به پزشک مراجعه کنید.
علائم هشداردهنده شامل شکمدرد شدید، استفراغ، مشکل در تنفس یا خون در بینی و لثهها و استفراغ و مدفوع میشوند.
شما نمیتوانید تب دنگی را از یک فرد مبتلا بگیرید؛ بلکه تب دنگی از طریق نیش پشه آلوده منتقل میشود.
برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی چه کنیم؟
یکی از سادهترین راهها پوشیدن لباس آستینبلند، شلوار بلند و جوراب است. از اسپری دفع پشه استفاده کنید و میتوانید آن را بر روی لباسها، کفشها، پشهبند و وسایلتان بزنید.
برای پوست خود از اسپری استفاده کنید که حاوی حداقل 10 درصد DEET باشد و به تبلیغات غیرعلمی توجه نکنید. ظروف حاوی آب راکد مانند گلدانها، ظرف حیوانات خانگی و وسایل گوشه حیاط که آب باران در آنها جمع میشود را خالی و تمیز کنید. برای درها و پنجرهها در صورت باز بودن حتما از توری استفاد شود.
بیش از هر چیزی به بهسازی و پاکسازی محیط اطراف خود از زبالهها و آبهای راکد توجه داشته باشید. با توجه به اینکه کارشناسان میگویند گزش پشه آئدس بیشتر در اوایل صبح و در هنگام غروب اتفاق میافتد، در این ساعات کمتر در فضاهای بیرونی باشید.
انتهای پیام/