به گزارش قابوس نامه به نقل از راه دانا؛ طی روزهای گذشته خبری مبنی بر حذف درس رهبران کوچک از کتاب درسی پایه ششم در رسانه ها منتشر شد که پس از بررسی های لازم مشخص شد این خبر به صورت کامل منتشر نشده و به همه ابعاد ماجرا نپرداخته است.
درس رهبران کوچک در حقیقت درس پانزدهم کتاب هدیه های آسمانی از پایه ششم ابتدایی تا سال 94- 95 بوده است و این درس ماجرای سفر چند دانش آموز به مناطق جنگی را بازگو می کند؛ در خلال این داستان، شهید فهمیده به عنوان یکی از بسیجیانی که امام خمینی وی را رهبر می دانند معرفی شده و از رشادت های این نوجوان تقدیر به عمل آمده است.
در ویرایش جدید کتب ششم و کتاب هدیه آسمانی این درس جای خود را به درسی با عنوان «سرزمینهای همیشه سبز» داده است. این درس هم به روایت یک اردوی راهیان نور می پردازد.
در این درس به بازدید دانشآموزان از مناطق عملیاتی جنوب در قالب اردوهای راهیان نور اشاره شده است و نام شهیدانی همچون شهید همت، زین الدین، بهنام محمدی، علی صیاد شیرازی، حسن باقری، مهدی باکری، ابراهیم همت و مصطفی چمران ذکر شده است؛ این درس نامی از شهید فهمیده به عنوان یکی از شهدا نبرده است.
این در حالی است که معرفی شهید فهمیده به یکی از دروس فارسی از کلاس سوم ابتدایی منتقل شده است و در این درس به بیان رشادت های این نوجوان 13 ساله پرداخته می شود.
همزمانی این مسئله با انتشار خبری در روزنامه اسرائیلی هایوم مبنی بر برخی از محتواهای درسی در کتب درسی منجر به انتشار اخباری در این راستا شده است.
طی هفته گذشته این روزنامه در مطلبی با عنوان «امتناع ایران از عقب نشینی از سیاست های سرکشانه خود» تغییر محتواهای کتب درسی را راهی برای ایران می داند که از این طریق اثبات کند برجام به طور واقعی در ایران در حال پیاده سازی است.
این مقاله با نام بردن از برخی محتواهای درسی، درس رهبران کوچک را یکی از مصادیق عدم تغییر ایران بعد از اجرایی شدن برجام و اثبات نگرش های ایران می داند.
با توجه به محتواهای این مقاله اسرائیلی و همزمانی آن با حذف درس رهبران کوچک، سوالات زیادی در ذهن مخاطبان نقش می بندد؛ اولین سوال این است که چرا این درس که از قضا مد نظر تحلیلگران صهیونیست هم بوده، حذف شده است؟
نکته بعدی اضافه کردن فهرستی از شهدا به این درس است که در این فهرست تعریف و یا مشخصه بارزی از شهدا عنوان نشده تا دانش آموز بتواند مبحث الگو گیری را در ذهن خود کامل کند؛ در درس جدید دانش آموز تنها با فهرستی از نام شهدا آشنا می شود.
شاید اگر آموزش و پرورش در حذف این درس اندکی تأمل می کرد چنین حاشیه هایی به وجود نمی آمد؛ اضافه کردن اسامی شهدایی مانند ابراهیم همت، بهنام محمدی، مهدی باکری، عباس بابایی، حسن باقری، علی صیاد شیرازی و ... در درس جدید می توانست در کنار معرفی شهید فهمیده باشد.
شاید اگر در ظاهر جایگزینی این درس با درسی دیگر که مرتبط با شهدا بوده، ایرادی نداشته باشد، اما جدایی ذهن دانش آموزان از الگوهای بزرگ موضوعی قابل تأمل است؛ در حالی که در درس رهبران کوچک از شهید فهمیده به عنوان یک الگو حتی برای امام خمینی نام برده می شود در درس جدید الگو دهی به صورت ناقص و سطحی صورت گرفته است.
انتهای پیام/ط