به گزارش قابوس نامه به نقل ازاقتصادآنلاین ، سلامتی مجاری تنفسی به دریافت هوای فاقد میکروب و آلودگی وابسته است. بیش از ۲۰۰نوع ویروس شناخته شده که به دستگاه تنفسی فوقانی اثر گذاشته و باعث سرماخوردگی میشوند. برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو وظیفه خود را که مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا است، انجام دهد، باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند. این مواد عبارتند از:
ویتامین A
این ویتامین در موادی از قبیل: جگر، انواع ماهی از جمله قزل آلا، قباد و شاه ماهی، کره، تخم مرغ هستند، همچنین هویج، انبه، سیب زمینی، زرد الو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تامینکننده بتا کاروتن هستند که در بدن فرد به ویتامین A تبدیل میشوند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش میدهد.
امگا۳
برخی از مواد حاوی امگا۳ مانند: ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهیهای روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا۳ هستند.
روی
افرادی که بیش از حد معمول سرما میخورند، میتوانند از مکملهای روی که سطح ایمنی بدن را بالا میبرند استفاده کنند. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است. برخی از مواد حاوی روی عبارتند از: انواع صدف، گوشتهای قرمز بدون چربی، مرغ، غلات سبوسدار حاوی روی.
استراحت کنید تا سریعتر بهبود یابید
برای تجدید قوای سیستم ایمنی، بیمار نیاز به استراحت دارد و عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و ادامه کار و فعالیت در حین بیماری مدت ابتلای وی به این بیماری را طولانیتر میکند.
استفاده از مایعات مغذی و مقوی :
از انواع آشها و سوپها به عنوان جایگزین وعده اصلی استفاده شود. البته در این امر باید تعادل صحیح انواع مواد مغذی را دارا باشند.
پروتئین
برخی از موادی که حاوی پروتئین هستند عبارتند از: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات، مغزها، دانه و غلات سبوس دار. اگر فردی دچار کمبود پروتئین شود، خطر ابتلای او به عفونت افزایش مییابد.
امگاها
دانه کنجد، تخمه کدو و حلوایی و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونتهای سرما خوردگی به سلولهای دستگاه تنفسی کمک میکنند.
اسید فولیک
غلات صبحانه (برشتوک)، عصاره مخمر ونان، اسید فولیک مورد نیاز را تامین کرده و برای تقویت سیستم ایمنی و سلامتی افراد مفید هستند.
ویتامین c
برای کاهش سرماخوردگی بیشترین مادهای که اثبات شده و توصیه نیز میشود، ویتامین c است. برخی از منابع دارای ویتامین cمانند: لیمو شیرین، لیموترش، پرتغال، گریپفروت و فلفل.
ویتامینB۶ و پانتوتنیک اسید
حبوبات، گوشت، شیر تامینکننده ویتامین B۶ و پانتوتنیک اسید هستند. × ویتامین B۶ و پانتوتنیک اسید برای سلامتی سیستم ایمنی اهمیت بسیاری دارند.
مصرف میوهها و سبزیجات تازه
کنسروها و غذاهای آماده بستهبندی شده از نظر ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند، پس بهجای استفاده از این نوع غذاها باید از انواع میوه و سبزیجات تازه، ماهی، غلات، مغزها، گوشت، و دانهها استفاده کرد.
انتها پیام/