به گزارش قابوس نامه به نقل از تسنیم، فخرالدین دانش آشتیانی در جمع فرهنگیان کاشان با قدردانی از مشارکت خیرین مدرسه ساز اظهارکرد: سرمایهگذاری در آموزشو پرورش با هیچ جا قابل قیاس نیست چون زمینه را برای رونق اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی فراهم میسازد.
وی با اشاره به حضور خیرین در قالب طرح مدرسهیار تصریح کرد: این طرح از کارهای بزرگی است که موجب افزایش توانمندی و کیفیت بخشی به آموزش و پرورش شده است. راه حل توسعه در هر کشور توجه به سرمایههای انسانی است و راه حل رشد سرمایههای انسانی توجه به آموزشو پرورش است، بنابراین سرمایهگذاری درآموزشو پرورش زمینه را برای رونق اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی فراهم میسازد.
** 30 درصد مدارس کشور ناامن هستند
وزیر آموزشوپرورش تعداد کلاس های ناامن را 68 هزار کلاس دانست و افزود: 70 درصد مدارس در ایران ناامن بودند که با کمک خیرین و سازمان نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس این آمار به 30 درصد کاهش یافته است که البته برای بازسازی آنها 120 هزار میلیارد ریال بودجه لازم است تا این کلاسها ایمن شود.
دانش آشتیانی گفت: بودجه آموزشو پرورش در سه سال گذشته سه برابر شده و به 300 هزار میلیارد ریال رسیده است در حالی که پیش از این بودجه آموزش و پرورش به 160 هزار میلیارد ریال میرسید.با وجود سرمایه گذاریهای خوبی که در آموزش و پرورش انجام شده تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه زیادی مانده است.
** نیروهای متخصص و نخبه باید به آموزشوپرورش وارد شوند
وزیرآموزش و پرورش نقش معلمان در اجرای سند تحول را کلیدی دانست وافزود: نیازمند ورود نیروهای متخصص و نخبه به آموزش وپرورش هستیم که البته این امر با برنامهریزی دقیق امکان پذیر خواهدبود.مدیر و معلم دو عامل تاثیرگذار در مدارس هستند و کاهش تصدیگری حوزههای ستادی و تفویض اختیار به مدراس ازجمله برنامههایی است که در دستور کار این وزارتخانه قراردارد.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی ساختار آموزش و پرورش تعداد زیاد دستورالعملها و بخش نامههاست که 90 درصد وقت مدیران و عوامل اجرایی مدارس را میگیرد و باید به حداقل برسد.
وزیر آموزشوپرورش ازتصمیم برای واگذاری اختیارات به شوراهای آموزشو پرورش برای برنامهریزی در استانهاخبرداد و تصریح کرد: اصلاح فرآیند ارزیابی معلمان باید در داخل مدرسه و کلاس صورت گیرد.
دانش آشتیانی به مسئله هدایت تحصیلی اشاره وخاطرنشان کرد: وظیفه ما در هدایت تحصیلی دانشآموزان بسیار مهم است، بنابراین در شهرهایی مثل کاشان، نطنز، اردستان و زواره باید به رشتههایی مثل رشته گردشگری اهمیت بیشتری داد و دانشآموزان به این رشتهها هدایت شوند.
** کاهش تصدیگری در آموزشوپرورش
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، فخر الدین دانش آشتیانی در جمع فرهنگیان شهرستان آران و بیدگل نیز با بیان این که احکام برنامه ششم توسعه، آموزش و پرورش را موظف به تهیه نظام حقوق کرده است، افزود: کارگروهی در حال تدوین نظام حقوقی جدید در شأن معلمان است تا دغدغه فرهنگیان در این زمینه برطرف شود.
وزیرآموزش و پرورش با بیان اینکه نباید به معلمان مانند سایرکارمندان دولت نگاه شود، تصریح کرد: معلم یک فرهیخته، متفکر و متخصص است که نیاز به ضوابط حقوقی مجزا دارد.
وی با تاکید بر این که در سیاستهای جدید به دنبال کوچککردن ساختار ستادی در استانها و کاهش تصدیگری هستیم، خاطرنشان کرد: مشکل امروز آموزش و پرورش ما مقاطع و تعداد سالهای تحصیلی نیست بلکه هر تغییری در این نهاد مهم باید با تامین زیر ساختهای آن صورت گیرد.
دانش آشتیانی با اشاره به اهمیت دوره ابتدایی و لزوم سرمایهگذاری دراین دوره گفت: اگر تلاش کنیم تا دوره ابتدایی را به جایگاه خود برسانیم مسئله تعلیم و تربیت را حل کردهایم. تمام شاکله وجودی انسان دردوره ابتدایی شکل میگیرد و اگر به دوره ابتدایی نگاه تخصصی نشود توسعه در کشور ایجاد نخواهد شد.
وی با تاکید بر این که هدایت تحصیلی یک فرآیند است، اظهار کرد: اجرای هدایت تحصیلی باید از دوران ابتدایی در مدارس با آشنا کردن دانشآموزان با رشتهها و مشاغل مختلف آغاز شود. اگر فرآیند هدایت تحصیلی دانشآموزان به خوبی صورت گیرد، موجب میشود دانشآموزان در رشتههای نظری، فنی و حرفهای و کاردانش موفق باشند.باید رشتههای فنی و حرفهای متناسب با بوم و فرهنگ هر منطقه طراحی و تدوین شود تا زمینه اشتغال برای دانش آموزان فراهم شود.
انتهای پیام/