به گزارش قابوس نامه، به نقل ازمهرعلی نجفی نژاد ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بحث آب و بحران آن یکی از مهمترین بحث های کلیدی در جامعه ما است که اگر در این زمینه کوتاهی شود و برنامه ها و سیاست گذاری ها عقب بیفتد، خسارات جبران ناپذیری وارد می شود.
وی ادامه داد: حل بحران کم آبی مسأله ای فرا دستگاهی است و یک بخش آن به فرهنگ مصرف بر می گردد، طبق آمار میانگین مصرف ما از متوسط جهانی بیشتر است.
نجفی نژاد تصریح کرد: دانشگاه منابع طبیعی در سطوح مختلف وارد شده است، در روش های نوین آبیاری طراحی هایی را انجام دادیم و بر روی گیاهانی که نیاز آبی کمتری دارند، کار شده است.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ضمن اشاره به داشتن یک برنامه جامع برای فرهنگ سازی گفت: باید در سطح مدارس، دانشگاه ها، صدا و سیما فرهنگ سازی شروع و از برنامه های موفق و اقدامات اجرایی سایر کشورها در این زمینه می توان استفاده کرد.
وی همچنین گفت: این وظیفه شهرداری و دستگاه های متولی است که ساختمان ها را ملزم کند تا از وسایل کم مصرف استفاده کنند.
نجفی نژاد تأکید کرد: نتایج تحقیقات و پژوهش های علمی دانشگاه ها باید در سطح دستگاه های اجرایی استفاده و اجرا شود و ما از مسئولان در بخش اجرایی می خواهیم به این زمینه توجه کنند زیرا دانشگاه صرفاً بیان کننده است و متولی اجرا نیست.
وی همچنین گفت: استان گلستان همزمان با خشکسالی با پدیده سیل نیز روبروست.
وی ادامه داد: می توان با به کارگیری روش های علمی و توسعه فعالیت آبخیزداری، استفاده درست از منابع با مدیریت صحیح رودخانه ها، سیلاب ها را مدیریت کرد و در برنامه جامع به شکل علمی و دقیق به مرحله عمل درآورد تا مانع تشدید بحران شویم.
نجفی نژاد افزود: حل مشکل نیازمند زمان است، تالاب های استان در معرض خطر هستند و اگر به حق آبه این ها توجه نشود منشاء بحران و ریزگرد خواهند شد و خطرات زیست محیطی ایجاد می کنند.
وی تصریح کرد: دانشگاه فعالیت های علمی در این زمینه انجام داده و آمادگی خود را اعلام می کند که مانند گذشته در کنار دستگاه های اجرایی باشد.
دانشگاه منابع طبیعی مجری طرح کلان جامع آبخیزداری است
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی به طرح کلان مدیریت جامع حوزه های آبخیزداری کشور اشاره کرد و گفت: این طرح ها یکی از طرح های کلیدی است که در شورای عالی کشور تصویب شد و دانشگاه منابع طبیعی مجری محوری در این زمینه است.
نجفی نژاد اظهار کرد: در این طرح راهکارها، برنامه و سیاست ها در حال تدوین است که به شکل علمی در اختیار دستگاه های اجرایی قرار بگیرد و امیدواریم این جامع نگری که حلقه مفقوده بسیاری از مشکلات در کشور است برطرف شود.
وی گفت: کل توان علمی، اجرایی، نیروی انسانی دانشگاه برای حل معضلات جامعه بسیج می شوند، دستگاه ها با مراجعه به ما طرح های خود را ارائه می دهند و بازخوردهای خوبی نیز تاکنون دریافت کرده اند.
راه اندازی کلینیک مادر تخصصی توسط دانشگاه منابع طبیعی برای حل مشکلات دستگاه ها
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی اظهار کرد: برای این که زمینه ارتباطی دستگاه ها با دانشگاه شکل بگیرد و فرایند درستی داشته باشد، کلینیک مادر تخصصی راه اندازی کردیم که درگاه ارتباط دانشگاه با جامعه است.
نجفی نژاد تصریح کرد: دستگاه های اجرایی که دچار مسأله است می تواند به کلینک مراجعه کند، همکاران مسأله و مشکل را بررسی می کنند و پیشنهاد لازم داده می شود.
وی در پایان گفت: بیش از 35 قرارداد مشاوره از طریق کیلینک چه در بخش خصوصی و دولتی بسته شده است.
انتهای پیام/