شماره : 4886
تاریخ : 1396-06-27 05:44
معاون شرکت آب منطقه‌ای گلستان: کنترل سیل در استان گلستان نیازمند احداث سد است <p>معاون حفاظت و بهره&zwnj;برداری شرکت آب منطقه&zwnj;ای گلستان گفت: ساخت سد در استان گلستان به ویژه برای کنترل سیلاب&zwnj;های بهاره و تابستانه ضروری است و اگر سد گلستان در سیل سال ۱۳۸۰ نبود خسارات جبران&zwnj;ناپذیری به استان وارد می&zwnj;شد.</p>

به گزارش قابوس نامه به نقل از تسنیم، به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای گلستان، سید محسن حسینی اظهار داشت: زمانی که بارش بیش از حد معمول متداوم باشد امکان وقوع سیل بسیار بالا است و در استان گلستان سیل‌ها معمولا به دو بخش بهاره و تابستانه تقسیم می‌شوند.

در این خصوص اظهار کرد: در بارش‌های بهاره مدت زمان بارش طولانی است و مقدار بارش کم است و گاهاً با ذوب برف نیز همراه می‌شوند و سیل‌های تابستان به علت شدت زیاد و مدت کم خسارات بیشتری به بار می‌آورد.

وی افزود: بزرگ‌ترین سیل استان سیل سال 1380 است که با دبی غیرقابل تصور 3017 مترمکعب در ثانیه در گرگان‌رود رخ داد و خسارات عمده ای وارد کرد.

حسینی با بیان عوامل تشدید کننده سیلاب در استان اظهار کرد: کاهش پوشش گیاهی در بالادست، سازه ها و پل های احداثی روی رودخانه ها، زمین‌شناسی و نوع خاک هر منطقه، جهت، میزان و طول شیب هر کدام از عوامل تشدیدکننده سیلاب به شمار می‌رود و در استان گلستان نیز پل های غیر اصولی بر رودخانه زیاد احداث شده که اصلاح این سازه‌ها نیاز به عزم و اراده جدی دستگاه‌های ذیربط دارد.

وی گفت: 8 پروژه مهندسی رودخانه در استان در حال انجام است که نقشه برداری، تعیین حد بستر، رپر گذاری، اطلاع رسانی، اخذ سند، حفاظت از مجاری آبی، لایروبی و تثبیت بستر از این جمله است. هم‌اکنون بیش از 40 درصد از رودخانه های استان نقشه برداری، یک پنجم رودخانه‌های استان رپرگذاری، 200 تابـلو نصب و 200 کیلومتـر از رودخانه‌های استان نیز سالانه لایـروبی می شوند. همچنین 25 درصد رودخانه های استان نیز دیواره‌سازی شده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان گلستان افزود: در سیل سال 80 در استان اگر سد گلستان نبود قطعا شهر گنبدکاووس، آق قلا و انبارالوم و 70 روستای مسیر با فاجعه رو به رو می شد و ما با ساخت سدهای مخزنی و تاخیری در استان می توانیم به کنترل سیلاب کمک شایانی کنیم.

حسینی اظهار کرد: در سال‌های اخیر به دلایل اقلیمی وقوع سیل افزایش یافته است و استان گلستان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی با اشاره به برنامه جامع مدیریت سیل در استان گفت: در این برنامه جامع وظایف همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط دیده شده است و این برنامه با 5 مولفه تدوین و گردآوری شده که می‌توان به مدیریت حوضه‌های آبریز، کنترل فیزیکی سیلاب، آمادگی در مقابل سیلاب، آموزش و اطلاع رسانی و مدیریت سیلاب در دشت اشاره کرد.

حسینی تصریح کرد: کارگروه سیل استان به دبیری شرکت آب منطقه‌ای استان و زیر نظر مدیریت بحران فعالیت دارد و بهتر است هر گونه اعتبار سیل در قالب مدیریت جامع سیل باشد.

انتهای پیام/