به گزارش پایگاه خبری قابوس نامه، رحیم میدانی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا امروز در بازدید از پرژه ملی مجتمع آبرسانی فجر گنبدکاووس در روستای مرزی کرند این شهرستان،ضمن اشاره به کم آب بودن کشور اظهار داشت: مدتی است دوره های خشک سالی در کشور اتفاق می افتد و در 15 سال گذشته دمای کشور 1.1 درجه سانتی گراد گرمتر شده است و متاسفانه منابع آب زیر زمینی کشور نیز به دلیل استفاده نامناسب خالی شده است.
مهندس میدانی ادامه داد: کشت های پرمصرف خیلی زیاد شده است و این رویه بطور حتم به کشور آسیب خواهد زد.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: از روزی که برق اختراع شده و ما از موتورهای برقی برای استخراج آب استفاده می کنیم ، در مناطقی که قبلا در 50 متری آب یافت می شد امروزه باید 400 متر حفاری کنیم تا به آب برسیم.
وی ادامه داد: در خیلی از نقاط کشور به علت خالی شدن سفره های آب زیر زمینی ، زمین نشست کرده است. اینها همه به دلیل بهره برداری غلط از منابع آب است. همه باید دست به دست هم بدهیم و این کشور را تا زمین هست، پابرجا نگه داریم و بدانیم که آیندگان ما نیز به این نعمت الهی نیاز دارند.
مهندس میدانی در خصوص تامین آب شهرها و روستاها اعلام کرد: ما دربخش تامین آب روستایی مشکل زیادی داشته و داریم. در برخی از سالها نزدیک به 6500 روستا را با تانکر آب رسانی می کردیم، الان هم آب شرب حدود 5000 روستا با همین روش تامین می شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا ادامه داد: مجتمع آب رسانی فجر برای اجرایی شدن نیاز به بودجه 3300 میلیارد ریالی دارد.
وی افزود: امسال قرار است10000 میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی و 10000 میلیارد ریال از منابع عمومی دولت برای آب رسانی در کشور اختصاص یابد.
مهندس میدانی تصریح کرد: در 4 سال گذشته حدود 5500 روستا با جمعیتی حدود 4 میلیون نفر از لحاظ آب شرب سر و سامان یافتند و مطمئن شدند. این کار باید ادامه پیدا کند بطور حتم در برنامه وزارت نیرو خواهد بود.
معاون وزیر نیرو در رابطه با تامین آب شرب روستاهای کرند و هوتن گفت: با توجه به اعتبار بالای مورد نیاز و نیز ضرورت تکمیل سد نرماب چهل چای (مینودشت) کاری که برای کوتاه باید انجام شود، نصب یک دستگاه آب شیرین کن به ظرفیت 1600 متر مکعب در شبانه روز است. انشا ا... حداکثر تا سال آینده ما آب شیرین کن را در اینجا می سازیم.
وی ادامه داد: این طرح با مشارکت 70 میلیارد ریالی بخش خصوصی و بودجه 70 میلیارد ریالی دولت برای حفر 6 حلقه چاه آب و احداث شبکه انتقال و توزیع اجرایی خواهد شد.
مهندس میدانی در خصوص برنامه های دراز مدت برای تامین آب شرب روستاهای گنبد بیان کرد: در دراز مدت باید از سد نرماب برای این مناطق آب بیاوریم. سد نرماب انشا ا... تا سال دیگر آب گیری خواهد شد، منتها انتقال آب از سد به این مجتمع با احتساب انشعاباتش مستلزم 500 کیلومتر لوله کشی می باشد.
معاون وزیر نیرو درباره وضعیت سد چارلی گفت: سد چارلی هم تحویل پیمانکار شده است و انشا ا... تا یک ماه دیگر عملیات اجرایی تونل انحراف این سد شروع خواهد شد.
وی ادامه داد: به موازات این عملیات، مناقصه بدنه را نیز اجرا می کنیم. این پروژه منابع مالی مطمئنی دارد و انشا ا... آن را خواهیم ساخت و تحویل مردم عزیز بخش داشلی برون خواهیم داد.
مهندس میدانی خاطرنشان کرد: باید از محل ماده 10 و 12 سازمان برنامه و بودجه مبلغ چهار هزار و 900 ریال به حوزه آب شرب شهری و روستایی و تجهیز ناوگان آبرسانی سیار اختصاص یابد که 700 میلیارد ریال آن صرف تجهیز ناوگان آبرسانی سیار می شود.
معاون وزیر نیرو به طرح های نیمه تمام حوزه آبرسانی و سدهای در دست احداث اشاره کرد و گفت: هم اکنون 700 طرح با نیاز مالی 2500 هزار میلیارد ریال وجود دارد.
وی در پایان اذعان کرد: وزارت نیرو آب تولیدی بخش خصوصی را به صورت تضمینی خریداری می کند و هر سال چهار تا پنج میلیارد ریال صرف این حوزه می کند.
انتهای پیام /