به گزارش قابوس نامه به نقل از راه دانا؛ علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم سی و چهارمین کنگره سالانه انجمن علمی روانپزشکان ایران که در بیمارستان میلاد برگزار شد، با بیان اینکه بیماریها کیفیت زندگی را کاهش داده و هزینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به جامعه تحمیل میکنند اظهار کرد: من به عنوان وزیر، مسئول هزینهها، آثار و آسیبهای اجتماعی بوده و باید کیفیت سلامت روان را از نظر جنبههای فردی و اجتماعی در جامعه و در بین افراد ارتقاء بخشم و بر همین اساس باید سیاستگذاریهای مناسبی اتخاذ شود.
سلامت روانی جامعه خوب نیست
وی با بیان اینکه متأسفانه وضعیت جامعه از نظر سلامت روانی خوب نیست و درصد قابل توجهی از افراد نیازمند مراقبتهای روانی هستند خاطرنشان کرد: به طور کلی وضعیت کنونی جهان هشداردهنده است که علت اصلی آن مسائلی مانند تروما و عوامل فیزیکی، حوادث، سوء استفاده از مواد مخدر و کمبود مواد معدنی است.
ربیعی عنوان کرد: ما باید در حوزههای دفاعی و فیزیکی بر روی عوامل برنامهریزی خوبی داشته باشیم و برای حفظ سلامت روانی جامعه امنیت غذایی را در مناطق مرزی حفظ کنیم زیرا اگر بتوانیم از اختلالات روانی پیشگیری کرده جلوی بسیاری از هزینهها در کشور گرفته میشود.
آغاز غربالگری جامعه برای پیشگیری از اختلالات روانی
وی ادامه داد: بحث غربالگری به عنوان یک اولویت برای مبارزه و پیشگیری از اختلالات روانی در بین افراد جامعه شروع شده است و در شورای عالی بیمه تلاش کردهام تا تعداد زیادی از داروها تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه بیکاری، وضعیت اشتغال، استرس شغلی و مسائل اجتماعی و اقتصادی تأثیر زیادی بر سلامت روانی افراد میگذارد تأکید کرد: رابطه مستقیم بین کار و ناامنی روانی برقرار است و همچنین افرادی که در شغل مناسب مشغول به فعالیت هستند از سلامت روان بهتری برخوردارند.
ربیعی ادامه داد: برنامه رشد فراگیر را دنبال و در طی 4 سال 2 میلیون شغل ایجاد شده است و یکی از اقدامات مهم در وزارت کار توسعه سیاستهای اشتغالزایی در کشور است.
طلاق و اعتیاد باعث ایجاد اختلالات روانی
وی با بیان اینکه طلاق و اعتیاد باعث ایجاد اختلالات روانی در افراد میشود، افزود: در یک دورهای مصرفکنندگان مواد مخدر و یا افرادی که دچار طلاق شده از قشر پولدار و یا خیلی فقیر جامعه بودند اما متأسفانه امروزه این 2 عارضه در همه اقشار جامعه دیده میشود.
ربیعی با بیان اینکه اعتماد عنصر مهمی در خلق سلامت روان و یکی از مسائل لازم و ضروری در زندگی است اظهار کرد: فردی که به خودش اعتماد دارد دارای سلامت روان است و چنین فردی اگر به جامعه خودش اعتماد کامل نداشته باشد در زمینههای مختلف و در خصوص مسائل گوناگون معترض میشود زیرا چنین فردی در جامعه هیچگونه تکیهگاهی نمیبیند و در چنین زمانی دچار اختلالات روانی میشود.
جنبه شادی در جامعه از بین رفته
وی ادامه داد: متأسفانه در جامعه ما جنبه شادی از بین رفته است و به نظر من شاد کردن جامعه هزینههای زیادی را در بر ندارد.
ربیعی اظهار کرد: 7 میلیون ایرانی دفترچه بازنشستگی ندارند و ما در همین راستا بیمه اجتماعی فراگیر را پیگیری میکنیم و خوشبختانه تا به امروز 11 میلیون ایرانی حاشیهنشین شهرها بیمه شدهاند.
وی یادآور شد: دانش ما در حوزه سلامت روانی کم است و ما باید به جامعه شادی، امید و اعتماد را تزریق کنیم.