به گزارش قابوس نامه،در این مسیر، موکب های فراوانی برای خدمات رسانی به مردم وجود دارد و جز هزینه ویزا و رسیدن به شهرهای مرزی، هزینه چندانی برای این سفر در نظر گرفته نمی شود، اما به دلیل شرایط آب و هوایی و همینطور طولانی بودن مسیر پیاده روی اربعین (حدود 3 روز پیاده روی 7-8 ساعته) باید نکاتی را رعایت کنید تا به سلامت و بدون هیچ مشکلی به مقصد برسید و از سفر معنوی خود لذت ببرید. با همگردی همراه باشید تا با نکات سفر اربعین آشنا شوید.
بهتر است تا در سفر پیاده روی اربعین، یک کوله پشتی بزرگ، کوله بار سفرتان باشد تا حمل آن برایتان راحت تر باشد. سعی کنید تا بار سفرتان سبک باشد، مسیر طولانیست و کوله سنگین باعث می شود تا پیاده روی برایتان سخت باشد و زود خسته بشوید.
لباس گرم (کلاه، دستکش، شال گردن و ... )برای سفر اربعین در فصل سرما فراموش نشود. چفیه، کلاه، چتر و عینک هم در طول روز و در زیر آفتاب کاربردی اند. چفیه بزرگ بسیار کاربردی است، هم برای پوشاندن سر و صورت در برابر سرما و هم گرما.
کفش طبی دارای پاشنه نرم، مناسب ترین کفش است، به کمر ضربه وارد نمی کند و از آنجایی که زائر در هنگام پیاده روی پای متورمی پیدا می کند، داشتن کفش بنددار موجب می شود بتواند کمی کفش را گشاد کند تا به پا فشار کمتری وارد شود.
لیوان شخصی دردار، چنگال، قاشق، بشقاب، پتوی مسافرتی، حوله کوچک، ملافه کوچک مسافرتی و بطری خالی همراه داشته باشید و از این بطری برای شستن دست و صورت و ... استفاده کنید.
حتما شارژ گوشی همراهتان باشد زیرا در طول راه، پنل های 15 یا 20 تایی برق، مخصوص شارژ کردن موبایل وجود دارد.
بهتر است کمی پول ملی کشور عراق، یعنی دینار، همراهتان باشد، هرچند که در طول مسیر همه چیز رایگان است و در طول این چند روز خرج زیادی نخواهید داشت.
زائران کربلا بهتر است یک کارت شناسایی درمانی برای خود درست کنند. در برگه ای مشخصات خود شامل نام و نام خانوادگی و نام پدر، سن، سابقه بیماری، شماره تلفن ضروری، آدرس، گروه خونی و محل استقرار خود را در این کارت نوشته به همراه عکس خود در کوله پشتی قرار دهند و حتماا گذرنامه همراه داشته باشند.
پیاده روی اربعین را هر روز از طلوع آفتاب آغاز کرده و در مغرب به طور کامل به پایان برسانید، زیرا بعد از ساعت 9 شب، بسیاری از زائران و موکب داران تا اذان صبح استراحت می کنند. هرچند که عده ای ترجیح می دهند تا اذان صبح پیاده روی کرده و بعد از طلوع آفتاب استراحت کنند. به همین خاطر هم، خیلی از موکب داران در طول شب، چای، شیر داغ و حتی هدبند آماده کرده اند تا طی مسیر در سرمای شب را برای زائران آسان تر کنند.
بهتر است تا اولین شب را در یکی از موکب های نزدیک به ستون 500 و دومین شب را در حدود ستون 1000 بگذرانید.
با فرا رسیدن شب، یکی از صدها موکب، حسینیه و چادرهایی که برای اسکان زائران فراهم شده را انتخاب و شب را با آسودگی خاطر استراحت کنید.
مسیر پیاده روی اربعین، شلوغ است، بنابراین بهتر است تا هماهنگ با همراهان و کاروان حرکت کنین تا عقب نمانید، البته اگر هم راه را گم کردید، کافیست تا نزد ستاد عتبات عالیات ایران و یا مراکز افراد گمشده در ستون های 72 ، 335 ، 602 ، 1103 (هر 3 کیلومتر مرکز گزارش گمشدگان تعبیه شده) و حرم حضرت عباس (علیه السلام)، مراجعه کنید.
برای تماس تلفنی هم بهترین زمان، قبل از طلوع آفتاب است، یعنی زمانی که ترافیک شبکه بالا نیست و در نتیجه تماس راحتی با ایران خواهید داشت.
از نظر وجود سرویس بهداشتی، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، زیرا به تعداد زیاد در بین راه وجود داشته و حتی بعضی از موکب ها سرویس بهداشتی فرنگی هم دارند.
بسته به توانتان پیاده روی کنید و هر زمانی لازم بود استراحت کنید. درصورتی که قادر به ادامه مسیر نیستید، نیازی نیست نگرانِ به پایان رساندن مسیر باشید، می توانید از ون، ماشین و یا اتوبوس هایی که در مسیر هستند، برای رسیدن به کربلا استفاده کنید.
وسایل شخصی مثل، حوله، صابون، ژل ضدعفونی کننده دست، ملحفه و یا کیسه خواب هم فراموش نشود.
با توجه به تراکم جمعیت در مسیر سفر اربعین، استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به بیماری موثر خواهد بود، بنابراین به تعداد روزهای سفر، ماسک همراه داشته و روزانه یک ماسک را استفاده کنند، همچنین مرتب به شست وشوی دست ها اقدام کنید.
داروهای ضروری خود را در سفر اربعین فراموش نکنید، داروی خاصی که مصرف می کنید و یا داروهایی مانند قرص سرماخوردگی، پماد برای باز شدن عضله، باند کشی برای بستن پا و ... که ممکن است در طول مسیر، به آن ها احتیاج پیدا کنید.
در سفر اربعین، داروهای خود را بیش از مقدار مصرف همراه داشته باشید و آن ها در محلی قرار دهید که به راحتی در دسترس باشند. همچنین نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی برای داروها افتاد، پزشکان بتوانند داروها را تهیه کنند.
همراه داشتن داروهایی که جنبه درمان روانپزشکی، کنترل صرع، فشار خون، بیماری قلبی و قند، دارند، بسیار ضروری است و به هیچ وجه نباید مصرف این داروها در طول سفر قطع یا خودسرانه کم یا زیاد شود.
به تعداد روزهایی که در سفر اربعین هستید، جوراب به همراه داشته باشید، شب ها با دقت پاهای خود را شست و شو دهید و بر روی پاشنه پا از پماد ویتامین " آ د " بمالید. اگر هم امکان دارد، شب پاها را 20 تا 30 سانتی متر بالاتر از سطح بدن بگذارید. تمام این کارها باعث می شود تا انرژی بهتر و بیشتری بدست بیاورید.
در صورت عرق سوز شدن در پیاده روی اربعین هم می توانید از کرم های " زینک اکساید"، " کالاندولا" یا "پودر تالک" استفاده کنید. همچنین همراه داشتن لباس زیر برای تعویض مکرر نیز ضروری است.
آرام آرام حرکت کرده و پیاده روی کنید تا انرژی خودتان را از ابتدای روز تا به پایان حفظ کنید. همچنین از پیاده روی با شتاب زیاد خصوصا در روز اول خودداری کنید، زیرا به شدت دچار گرفتگی عضلات و اسپاسم خواهید شد.
در صورت داشتن سابقه آلرژی و حساسیت های غذایی، از مصرف غذاهای سرخ شده و حاوی ادویه زیاد خودداری و از مصرف غذاهای خیلی چرب و نیز نوشیدنی های خیلی سرد اجتناب کنید.
گرم نگه داشتن سر با گذاشتن کلاه و بستن سر با چفیه یا دستار، مخصوصا موقع خواب، از سرماخوردگی شما جلوگیری می کند.
از لیوان شخصی یا یک بار مصرف استفاده کنید و به هیچ عنوان از آب های موجود در ظرف های روباز و آلوده استفاده نکنید.
مهم ترین راه انتقال آنفلوانزای فصلی، استنشاق قطرات تنفسی آلوده (عطسه و سرفه) است. به راهیان سفر اربعین توصیه می شود که هنگام عطسه و سرفه، جلوی دهان و بینی خود را بگیرند و پس از تماس با بیماران و هنگام عطسه و سرفه، دست ها را با آب و صابون بشویند.
انتهای پیام/