به گزارش قابوس نامه به نقل از خبرنگار سلام لردگان؛ گندم، مهم ترین ماده غذایی بشر است که تاکنون نتوانسته اند برای آن جانشینی بیابند، و از حیث پروتئین و سایر مواد کالری زا در ردیف بهترین و سالم ترین مواد غذایی قرار دارد.
دین مبین اسلام، سفارش بسیاری درباره نان کرده و اهمیت فوق العاده ای برای آن قائل شده است. رسول خدا (ص) می فرمایند: خدایا! به نان ما برکت بده و میان ما و آن جدایی میفکن.»؛ شایسته است که مسئولان در سیاست گزاریهای خود، کیفیت نان را مد نظر داشته باشند. همچنین لازم است که مردم را به پرهیز از اسراف و مصرف صحیح نان تشویق کنند.
گلایه مردم لردگان از کیفیت نامطلوب نان
یکی از شهروندان لردگانی، با اشاره به پایین بودن کیفیت نان عرضه شده توسط خبازی ها، می گوید: بارها اعلام می شود که برای ارتقای کیفیت نان و جلوگیری از اسراف، کم فروشی و کاهش ضایعات نان باید قیمت این ماده غذایی افزایش پیدا کند.
شهروند دیگری می گوید:نظارت ها در نانوایی های سطح شهر بسیار کمرنگ است و بعضاً در برخی نقاط شهر گویا نظارت و سرگشی از نانوایان وجود ندارد.
یکی از فرهنگیان در نوبت گرفتن نان در این باره گفت: نظارت بر کار نانوایی ها زمانی موفق خواهد بود که نظارت به صورت عمومی باشد و کیفیت توسط خود مشتریان نانوایی ها مطالبه شود.
شهروند دیگر با اعتراض به اینکه اکثر نانوایی ها نان سوخته و یا خمیر دست مشتری می دهند و هیچ نظارتی صورت نمی گیرد و گاهاً نیمی از نان ها ضایعات هستند و دور ریخته می شوند.
توزیع آرد نامرغوب موجب پایین آمدن کیفیت نان می شود
یکی از نانوایان شهر لردگان، علت نامرغوب بودن نان شهرستان را آردی دانست و گفت: اگر آردی که برای شهرستان های همجوار تهیه می شود برای شهر لردگان هم تهیه شود مطمئناً نان لردگان هم از کیفیت بالای برخوردار می شود .
خباز لردگانی با اشاره به سختی های شغل نانوایی و کمبود در آمد مطلوب در این حرفه، تاکید دارد: سخت ترین و در عین حال کم درآمد ترین شغل در جامعه کنونی خبازی است، قیمت کنونی نان با توجه به بهای انرژی، دستمزد کارگران و کرایه های مغازه ها صرفه اقتصادی ندارد خواستار تغییر قیمت نان و توجه بیشتر مسئولین شد.
برهان حسین پور، سرپرست فرمانداری لردگان گفت: در این خصوص جلسه ای در راستای بهبود کیفیت نان در شهرستان لردگان برگزار شد و با تاکید بر ضرورت توجه ویژه نانوایان به پخت با کیفیت نان، خواستار تشدید نظارت و کنترل بر فعالیت خبازان این شهرستان شد.
حسین پور در ادامه افزود: از دستگاه های نظارتی و اتحادیه نانوایان خواست تا برخورد با متخلفینی که نان را با کیفیت مطلوب پخت نمی کنند و یا تخلفاتی از جمله کم فروشی و رعایت نکردن بهداشت دارند برخورد قانونی صورت گیرد .
سرپرست فرمانداری لردگان بیان داشت: ادارات صنعت معدن تجارت شهرستان، اتاق اصناف و شبکه بهداشت خواسته شد که به صورت مداوم بازرسی از نانوایی های سطح شهرستان را در دستور کار خود قرار دهند و گزارش از متخلفین ازجمله کم فروشی، عدم رعایت بهداشت و ... جهت برخورد قانونی به فرمانداری ارسال شود .
انتهای پیام/