به گزارش قابوس نامه به نقل از خبرگزاری تسنیم, غلامعلی نورا, ظهر امروز در نخستین همایش ملی تولیدات گیاهان زراعی و باغی در سالن اجتماعات دانشگاه گنبدکاووس شهرستان گنبدکاووس اظهار داشت: شهرستان گنبدکاووس, پتانسیل و ظرفیتهای خوبی در حوزه کشاورزی دارد و وظیفه ما افزایش تولید است, اما بنا به شرایط جوی نامساعد و کوچک شدن اراضی, کشت گلخانهای سبب افزایش تولید در واحد سطح خواهد شد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گنبدکاووس افزود: بین کمترین و بیشترین عملکرد تولید اختلاف زیادی وجود دارد و برای کم شدن فاصله بین این اعداد و ارقام باید تولید در واحد سطح را افزایش دهیم و این کار با تحقیقات و کاربرد آن میسر است.
نورا تصریح کرد: درآمد ناخالص جهان, 119 هزار میلیارد دلار است و چین در رتبه نخست قرار دارد و سهم ایران از این جایگاه, رتبه 18 در جهان است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گنبدکاووس تاکید کرد: 5 درصد درآمد ناخالص کشور از حوزه کشاورزی است که باید به 8 درصد افزایش یابد و تغییر در روش افزایش تولید بهترین گزینه است.
نورا اظهار کرد: 159 هزار هکتار از اراضی گنبدکاووس در حوزه کشاورزی است که با وجود اقدامات زیادی که صورت گرفته, سهم بسزایی در مصرف آب داد و تغییر کشت از سمت سنتی به سوی صنعتی و مدرن, مانند کشت گلخانهای می تواند تا ثیر بسزایی در کاهش مصرف آب داشته باشد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گنبدکاووس یادآور شد: در کشت گلخانهای مصرف آب در هر کیلو تولید از 400 لیتر به 40 لیتر کاهش یافته و از میزان تولید هر هکتار 35 تن به 400 تن تولید افزایش یافته که در کنار آن, سبب افزایش درآمد و اشتغالزایی نیز خواهد شد.
نورا گفت: تا 2 سال پیش, در شهرستان گنبدکاووس, 4 هکتار گلخانه وجود داشت که اکنون 48 هکتار در بخش متقاضیان تولیدکننده و 250 هکتار به صورت شهرک گلخانهای, در بخش ملی به صورت مشترک با کشور همسایه در شهرستان گنبدکاووس وجود دارد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان گنبدکاووس تصریح کرد: اگر میخواهیم در بخش کشاورزی شاهد اتفاقات خوب باشیم باید دیدگاه و نگرش ما تغییر کرده و به کشتهای صیفیجات, سبزی, گیاهان دارویی و غیره به صورت گلخانهای بپردازیم و حلقه واسطه مانند, بازاریابی و تجارت را نیز تقویت و پشتیبانی کنیم.
نورا افزود: بزرگترین گلخانه متمرکز کشور, در گنبدکاووس احداث خواهد شد که مراسم کلنگزنی آن در ایام دهه فجر انجام میشود و در کنار ترویج این کشت نیاز است, دانشگاهها به آموزش دانشجویان در حوزه گلخانه, گیاهان دارویی, گل و گیاه زینتی و غیره برای مدیریت واحدهای تولیدی در آینده توجه کنند.
انتهای پیام/