به گزارش قابوس نامه به نقل از فارس، سال 1997 برای اولین بار در کشور هنگ کنگ ویروس آنفلونزای مرغی باعث عفونی شدن بدن انسانها شد و بعد از آن صدها نفر مبتلا به آنفلونزای مرغی که در واقع یک عفونت ویروسی در پرندگان است شدند و بیش از نیمی از مبتلایان به این ویروس جان خود را از دست دادند.
در این میان طی سالهای گذشته کشور ما نیز از شیوع این بیماری به خصوص در فصل سرما مصون نبوده است، با شروع فصل سرما و کوچ پرندگان احتمال شیوع آنفلونزای مرغی در میان طیور افزایش پیدا میکند سال گذشته شیوع آنفلونزای مرغی در دو واحد مرغداری تهران موجب تلف شدن 5 هزار و 600 مرغ شد هم چنین در گلستان نیز یک واحد مرغ تخمگذار آلوده به آنفلونزای مرغی شناسایی شد که در اسرع وقت اقدامات لازم در خصوص معدومسازی و اصول قرنطینه آن انجام گرفت.
از آنجایی که گلستان یکی از استانهای پیشرو در صنعت طیور محسوب میشود و از سویی سالانه طبیعت خاص استانهای شمالی از جمله گلستان میزبان پرندگان مهاجر بیشماری از اقصی نقاط دنیاست نگرانیهایی از بابت شیوع این بیماری در میان طیور استان وجود دارد.
*گلستان، عاری از آنفلونزای مرغی/ شیوع آنفلونزای مرغی عامل مهم افزایش قیمت تخم مرغ
در همین رابطه مدیر امور طیور جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه آنفلونزای مرغی یک عفونت ویروسی در پرندگان است در گفتوگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: تاکنون هیچ موردی از وجود آنفلونزای مرغی در استان گزارش و دریافت نشده است.
غلامعلی هلاکو تصریح کرد: قریب به ۲۰ واحد تولید مرغ تخمگذار در گلستان داریم که با ظرفیت بیش از 2 میلیون قطعه فعالیت میکند و سالیانه توان تولید قریب ۲۷ هزار تن تخممرغ در استان وجود دارد با این وجود گلستان، استانی پاک در آنفولانزای مرغی است و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
وی ادامه داد: شیوع آنفلونزای مرغی بر افزایش قیمت تخم مرغ در ماههای گذشته نیز تأثیرگذار بوده تا جایی که برخی مسوولان علت اصلی افزایش قیمت تخم مرغ را شیوع آنفلونزای مرغی و معدوم شدن مرغهای تخم گذار و به دنبال آن کاهش تولید و عدم تعادل در عرضه و تقاضای این محصول عنوان میکنند.
*اجتناب مردم از خرید پرندگانی که خارج از سیستم دامپزشکی و بهداشتی ذبح میشوند
اگر چه مسوولان گلستانی از پاک بودن واحدهای طیور در استان خبر میدهند اما در روزهای اخیر با انتشار گزارشاتی مبنی بر ابتلا پرندگان دریاچه خلیج فارس و یکی از تالابهای گیلان به آنفلونزای فوق حاد پرندگان نگرانیهایی در خصوص چگونگی پیشگیری از ابتلا به این بیماری بین مردم وجود دارد.
یک کارشناس دام و طیور در استان ناقل آنفلونزای مرغی را پرندگان مهاجر عنوان کرد و در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان گفت: مسیر مهاجرت این پرندگان کشورهای دارای تالاب و دریاچه است از آنجایی که در کشور ما تالاب و دریاچههای فراوان وجود دارد و هرساله میزبان پرندگان مهاجر است بنابراین این ویروس به عنوان یک عامل تهدید کننده محسوب میشود.
علی فیضی با بیان اینکه تاکنون تلفات انسانی ناشی از ویروس آنفولانزای مرغی گزارش نشده است، تصریح کرد: ویروسهای آنفلونزای مرغی سریع تغییر میکنند و این امر موجب شدت و ضعف بیماریزایی آن میشود در واقع ممکن است ویروس آنفلونزا که زمانی خطر کمتری دارد با یک تغییر کوچک به ویروس خطرناکتری تبدیل شود.
وی با اشاره به علائم آنفلونزای مرغی در طیور ادامه داد: اگر در یک واحد صنعتی علائمی از آلودگی به ویروس آنفلونزای مرغی مشاهده شود تمام پرندگان آن واحد معدوم و اقدامات پیشگیرانه تا شعاع 3 تا 10 کیلومتری واحد آلوده اعمال میشود با این وجود بیحالی شدید، کاهش مصرف دان، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، سیاه شدن و خونریزی تاج و ساق پا از علائم این بیماری در میان پرندگان است.
به گفته کارشناس دام و طیور مردم باید از شکار، بازی، تماس و خرید لاشه پرندگان وحشی در بازارهای غیرمجاز خودداری کنند.
فیضی بیان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به آنفلونزای مرغی نکاتی از جمله نخریدن مرغ و پرندگانی که خارج از سیستم دامپزشکی و بهداشتی ذبح میشوند، شنا نکردن در آبهایی که پرندگان در آن زندگی میکنند، تماس نداشتن با پرندگان زنده و مرده، 20 دقیقه جوشاندن گوشت مرغ قبل از طبخ، خوردن تخم مرغ آب پز سفت، عدم نگهداری پرندگان در خانه و .. حائز اهمیت است.
انتهای پیام/