به گزارش قابوس نامه به نقل از تسنیم، سیدمناف هاشمی ظهر امروز در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به افزایش 84 درصدی اقامتی مسافران و گردشگران نوروزی در استان گلستان اظهارکرد: آمارها و گزارشات دستگاههای مختلف نشان میدهد که وضعیت استان در نوروز امسال به سنوات گذشته، رشد خوبی پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه شعار نوروز امسال " گلستان، مقصد گردشگری" بود، افزود: در نوروز امسال یک و نیم میلیون نفر در این استان اقامت کردند و بازدید بیش از 11 میلیون نفر از جاذبههای طبیعی، تاریخی و گردشگری استان به ثبت رسید.
استاندار با اشاره به جاذبههای استان گفت: جاذبههای زیبای تاریخی، طبیعی و گردشگری این استان در کنار اقوام و مذاهبی که با وحدت در کنار هم زندگی میکنند، موجب شده استان گلستان به عنوان نگارستان ایران نام گیرد.
وی بیان کرد: علاوه براین استان گلستان از نظر اقلیمی نیز شرایط کمنظیری دارد. در شمال این استان و در منطقه مرزی مراوهتپه نقاط کویری را داریم و در جنوب نیز عرصههای جنگلی هیرکانی، پارک ملی گلستان و آبشارهای متعدد، درازنو، آشوراده و سواحل زیبا قرار گرفته است.
هاشمی ادامه داد: در نوروز امسال 16 نوروزگاه و 34 جشنواره فرهنگ و اقتصاد در روستاهای استان برگزار شد و مورد استقبال مردم و مسافران قرار گرفت.
وی گفت: استان گلستان آماده همکاری با سرمایهگذاران در حوزههای مختلف کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، گردشگری، حوزههای آبی و نیروگاهی و غیره است.
استاندار با بیان اینکه گلستان در شاخصهای اقتصادی در جایگاه بیستودوم کشور قرار دارد، افزود: با اینحال توانستیم در حوزه رفع موانع و رونق تولید استان پنجم کشور باشیم. سال گذشته بالغ بر یکهزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش صنعت و تولید استان تزریق شده است.
وی با بیان اینکه محورهای توسعه استان در سالهای اخیر تغییر کرده است، یادآور شد: در گذشته گلستان، منطقهای در شرق استان مازندران بود که کمتر به بحث توسعه آن توجه شد. هرچند همان زمان هم تلاشهای خوبی صورت گرفته بود. پس از انتزاع گلستان از مازندران تلاشها بیشتر شد. در گذشته بیشتر نگاه بر روی کشاورزی و دامداری بود اما در دولت تدبیرو امید محورهای گردشگری، صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است.
هاشمی خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیتهای استان، داشتن مرز با کشور ترکمنستان است که ظرفیت برقراری ارتباط با کشورهای قزاقستان، روسیه و چین در منطقه قفقاز را دارد.
وی با بیان اینکه 50 موضوع محوری در دستور کار استان قرار دارد، به برخی از این مسائل اشاره کرد وگفت: با توجه به سفر اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به گلستان و بازدید از منطقه اینچهبرون، انتظار داریم لایحه منطقه آزاد تجاری اینچهبرون بهزودی در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد تا شاهد رونق تجارت در منطقه باشیم.
استاندار افزود: برقی کردن راهآهن اینچه برون- گرمسار هم از دیگر پروژههایی است که پیگیری کردیم و قرارداد 1.2 میلیارد یورویی آن با روسها تنظیم شده است. مطالبه جدی دیگر مردم این استان ساخت خط آهن گرگان- مشهد است که در آخرین مذاکراتی که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم، قرار شد تا 100 میلیون دلار از این قرارداد در این مسیر هزینه شود. دولت هم اعتباری را در بودجه امسال پیشبینی کرده و در عین حال ما نیز با چند سرمایهگذار مذاکراتی انجام دادیم.
وی از دیگر مسائل اولویت دار استان را گسترش حمل و نقل عمومی در حوزه مدیریت شهری و نوسازی بافتهای فرسوده برشمرد و گفت: در استان گلستان 200 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بخشی از آن شامل بافت تاریخی و با ارزش است. برخی از ساختمانها در این محدودهها قابلیت تبدیل به هتل را دارند.
هاشمی با اشاره به ظرفیتهای معدنی استان هم افزود: از نظر معادن، گلستان استانی غنی بوده و جزو استانهای سوم و چهارم کشور است. معادن ید در این استان بینظیر بوده و در هیچجای دیگر کشور یافت نمیشود. در حوزه نفت و گاز و نیروگاهی نیز در استان مطالعات خوبی انجام شده است.
وی در خصوص پتروشیمی استان هم بیان کرد: از 12سال قبل این پروژه شروع شده و مردم هم سهامدار هستند. جلسات خوبی با هیئت مدیره برگزار کردیم و امیدواریم بتوانیم آن را اجرایی کنیم.
استاندار گفت: در بخش کشاورزی هم باید کارهایی در حوزه تأمین زیرساختها انجام شود. یکی از این طرحها زهکشی 280 هزار هکتار از اراضی استان است که رئیس جمهور قول آن را به مردم داده بود. اگر بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم، تولیدات کشاورزی حداقل دو برابر افزایش خواهد یافت. سدهایی مانند نرماب و چایلی در حوزه تأمین آب در حال اجراست که امیدواریم دولت این پروژهها را زودتر به اتمام برساند.
انتهای پیام/