استفاده زیاد از آنتی بیوتیکهای صنعتی باعث میشود که بدن شما در مقابل میکروب ها ضعیف شود و میکروب ها مقاومت کنند \س بهتر است که از آنتی بیوتیک های طبیعی استفاده کنید. در این مقاله شما را راهنمایی میکنیم که برای سلامت بدن خود از آنتی بیوتیک های طبیعی استفاده کنید.
به گزارش قابوس نامه به نقل از الو دکتر ، آنتی بیوتیکهای طبیعی برای بدن را بشناسید!
آنتی بیوتیک ها بدن را در مقابل میکروبها و انگلها مقاومت میکنند. اما ممکن است مصرف زیاد آنتی بیوتیکها باعث مقاومت باکتریها میشود. استفادهی بیرویه و بیدلیل از آنتی بیوتیک های صنعتی ممکن است عوارضی برای بدن بههمراه داشته باشد و باعث ایجاد مقاومت میکروبها شود.
برخی خوراکیها مانند عصارهی گیاهانِ خاص و عطرمایهها (essential oils)، دارای خواص آنتیبیوتیکی هستند. گاهی خواص آنتیبیوتیکی در یک مادهی طبیعی از مرز خواص غذایی فراتر میرود و میتواند برای حفظ سلامتی و بهداشت به شما کمک کند. برای مثال، عصارهی برخی مواد خوراکی و سبزیجات میتوانند از رشد باکتریها در غذا جلوگیری کنند. عصارهی کرنبری (Cranberry) که هم شامل مواد آنتیبیوتیک و هم آنتی اکسیدان است آن را به درمانی خانگی برای عفونت مجرای ادرار تبدیل میکند. در یک نمونهگیری کوچک از ۵۸ گیاه چینی مشخص شد که ۲۳ نوع از آنها، خواص آنتیبیوتیکی و ۱۵ نوع خواص ضدقارچ دارند. در مطالعهای مربوط به سال ۲۰۱۴، مشخص شد گیاهدرمانی میتواند بهاندازهی آنتیبیوتیکهای شیمیایی در درمان رشد بیرویهی میکروبها در رودهی کوچک مؤثر باشد.
داروهای آنتیبیوتیک امروزه به مقدار زیاد تجویز میشوند و این خطر بزرگی است، زیرا مقاوم شدن میکروبها را در پی دارد. ازجمله عوارض مصرف داروهای آنتیبیوتیک که ۱ نفر از هر ۱۰ نفر را درگیر میکند، میتوان به مشکلات گوارشی نظیر اسهال، ناراحتی معده و حالت تهوع اشاره کرد. علاوهبراین ۱ نفر از هر ۱۵ نفر به این داروها آلرژی دارد. برخلاف داروهای آنتیبیوتیک، خوراکیهای دارای خاصیت آنتیبیوتیکی قادرند علاوهبر باکتریها با عوامل ویروسی و قارچی نیز مبارزه کنند. مزیت دیگر آنها این است که آنتیبیوتیک طبیعی باکتریهای مفید بدن را ازبین نمیبرد. همانطور که بقراط میگوید: «بگذار غذای تو دوای تو باشد و دوای تو غذایت.»
فراموش نکنید که درمورد عفونتهای شدید و جدی همچون بیماری تیفوئید و توبرکلوزیس بهترین کار استفاده از آنتیبیوتیک طبیعی در کنار آنتیبیوتیکی است که پزشک تجویز میکند. بهیاد داشته باشید که دورهی درمان با آنتیبیوتیک باید کامل شود، زیرا در غیر این صورت مقاومت میکروبی ایجاد و بیماری وخیم میشود.
با آنتی بیوتیکهای طبیعی آشنا شوید
عسل
عسل یکی از قدیمیترین آنتیبیوتیکهای طبیعیِ شناختهشده است که ردپای آن را میتوان تا زمان باستان دنبال کرد. مصریان بهدفعات از عسل بهعنوان آنتیبیوتیک و محافظ پوست بهره بردهاند. امروزه متخصصان عسل را درمانی مفید برای درمان زخمها، سوختگیها، بریدگیها، زخم بستر و پیوند پوست برمیشمارند. عسل دارای هیروژن پروکساید است که میتواند بخشی از خاصیت آنتیبیوتیکی آن را توضیح دهد. عسل همچنین دارای غلظت بالای قند است که میتواند به متوقف کردن رشد برخی از باکتریها کمک کند. عسل رطوبت باکتریها را از آنها خارج میکند و باعث میشود باکتری در اثر خشک شدن نابود شود. در کنار این، عسل pH پایین، خاصیت اسمزی و پلیفنول دارد که آن را آنتیبیوتیکی خاص میکند.
مبارزهی عسل با میکروبها چندمرحلهای است و این خاصیت راه را برای مقاوم شدن میکروبها سخت میکند. بهترین نوع عسل میتواند تقریبا ۶۰ نوع باکتری را نابود کند. همچنین بهنظر میرسد عسل زخم عفونی ناشی از استافیلوکوکوس ارئوس مقاوم نسبتبه متیسیلین (MRSA) را با موفقیت درمان میکند. علاوهبر خاصیت آنتیبیوتیکی، محیط مرطوبی ایجادشده توسط عسل در تسهیل بهبود زخم دخیل است.
برای استفاده از عسل بهعنوان آنتیبیوتیک، آن را مستقیما روی زخم یا ناحیهی عفونی بمالید. عسل طبیعی میتواند باکتریها را نابود کند و موجب تسهیل روند بهبود زخم شود. لازم است که از عسل خام استفاده کنید. مانوکا (Manuka honey) نوعی عسل خام است که از درخت شهد درخت مانوکا بهدست میآید و بیشترین فایده را برای زخمها دارد.
شما همچنین میتوانید برای درمان عفونتهای داخلی عسل طبیعی را بهشکل خوراکی مصرف کنید. کافی است برای داشتن درمانی آرامشبخش یک قاشق سوپخوری عسل را قورت دهید یا آن را در چای گیاهی ولرم حل کنید و بنوشید. میتوانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن مقداری عسل را با مقدار مساوی دارچین مخلوط کنید و بخورید.
استفاده از عسل طبیعی روی پوست و در بدن معمولا ضرری بهدنبال ندارد؛ هرچند هرگز نباید به کودک زیر یک سال عسل داد. بهجای عسل برای انتخاب گزینهی مناسب با پزشک مشورت کنید.
سیر
سیر مخصوصا سیر خام برای مقابله با آنتی بیوتیک بسیار مناسب است. سیر حاوی رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان است.
پیاز
پیاز هم مثل سیر است، پیاز و سیر بعد از پخته شدن خاصیت آنتی بیوتیکی خود را از دست می دهند. خوردن پیاز خام به کاهش درد، عفونت، سرماخوردگی و سرفه کمک می کند.
کلم
کلم یکی دیگر از آنتی بیوتیک های طبیعی است که ایمنی بدن را بالا میبرد و حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C است. سالاد کلم یا آب کلم خام با عسل تاثیر شگفتی روی بدن می گذارد.
عصاره ی دانه ی گریپ فروت : عصاره گریپ فروت مقابل ویروس های بیشمار، باکتریها، انگل ها و گیاه های قارچی از بدن دفاع می کنند.
سرکه سیب
مطالعات نشان داده که سرکه سیب ویژگی آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کنندگی دارد. شما می توانید به شکل های مختلف از سرکه سیب استفاده کنید.
کلم برگ
کلم برگ همراه با کلم کالی، کلم بروکسل، کلم بروکلی و گل کلم عضوی از خانوادهی گیاهان چلیپایی است. کلم برگ از قدیمالایام برای خواص درمانی که دارد، به رسمیت شناخته شدهاست. مطالعات علمی اخیر نشان دادهاند که کلم برگ و سایر سبزیجات خانوادهی گیاهان چلیپایی حاوی ترکیبات ضد سرطانی هستند و به همین دلیل برای بیماران سرطانی مناسب هستند. علاوه بر این، کلم غنی از ویتامین C است، که خود نوعی آنتی بیوتیک طبیعی محسوب میشود، بنابراین میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. مصرف آب کلم نیز برای درمان زخم معده توصیه میشود. با خوردن فقط یک فنجان از این گیاه خوراکی، میتوانید ۷۵ درصد از مقدار مجاز روزانه از این ویتامین را برای خودتان فراهم کنید. نصف فنجان آب کلم میتواند همین تاثیر را داشته باشد. آب کلم را ۲ تا ۳ بار در روز همراه با وعدههای غذاییتان مصرف کنید.
اگر میخواهید کلم برگ را به طور موضعی استفاده کنید، توصیه میشود که برگهای خام آن برای درد سینه، کاهش التهاب ناشی از ماستیت، از بین بردن فیبرو کیست و درمان حساسیت پستان در زمان قاعدگی استفاده شود.
انتهای پیام/