به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قابوس نامه امانقلیچ شادمهر افزود: استفاده مختومقلی از محیط پیرامون و ادبیات عامیانه زمان خود از جمله ضرب المثلها و فولکلور و تلفیق آن با آیات قرآن، احادیث، اشعارش را ماندگارتر کرد.
وی اضافه کرد: امروز همه اشعار مختومقلی که با مضامین مختلف سروده شده، زبانزد است زیرا در سرودههای خود از اشعار شاعران بزرگ گذشته الهام گرفته و استفاده کرده است.
آیدجان آیداشف عصر چهارشنبه در حاشیه همایش ادبی مختومقلی فراغی ویژه دویست و هشتاد و هشتمین سالروز ولادت این شاعر و عارف نامی ترکمن در گنبدکاووس حضور داشت افزود: دیوان اشعار مختومقلی فراغی اخیر توسط یکی از شاعران بزرگ قزاقستان به نام "قنات بیگ" از زبان اصلی ترکمنی به زبان قزاقستانی ترجمه و چاپ شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گلستان نیز در این مراسم گفت که مختومقلی فراغی فقط یک شاعر نبود بلکه یک عارف و عالم بود که تمام جغرافیای سرزمینی آسیای میانه جولان داده است.
آخوند عبدالحی میرزاعلی افزود: دعوت به وحدت و اتحاد مسلمانان و اقوام با یکدیگر سبب شده تا مختومقلی فراغی نه تنها در بین قوم ترکمن بلکه در بین دیگر اقوام و مذاهب نیز مورد احترام باشد.
تندیس مختومقلی فراغی در میدان منتسب به این شاعر در ورودی شهر گنبدکاووس با حضور فرماندار ویژه، شهردار و اعضای شورای اسلامی این شهر رونمایی شد.
شهردار گنبدکاووس دراین مراسم رونمایی از تندیس مختومقلی فراغی گفت که ساخت تندیس این شاعر و عارف شهیر ترکمن و نصب آن در میدان ورودی این شهر از سمت شمال، مصوبه شورای فرهنگ عمومی شهرستان است که با هزینه ۲ میلیارد ریال از منابع شهرداری ساخته شد.
منصور طعنه گنبدی افزود: ارتفاع این تندیس بتنی چهار متر است که روی تپه سنگی به ارتفاع ۲ متر نصب شده ضمن اینکه برای زیباسازی میدان مختومقلی فراغی نیز مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال از منابع مالی شهرداری گنبدکاووس هزینه شده است.
وی اضافه کرد: مجسمه مشاهیر و فرهیختگان بزرگی که در گنبدکاووس زیسته یا درس خواندهاند به تدریج در سایر میادین شهری و بوستانها نصب خواهد شد که برنامه بعدی شهرداری ساخت تندیس ابوعلی سینا در میدان سینا این شهر است.
انتهای پیام/