شماره : 957
تاریخ : 1395-06-27 06:40
افزایش قیمت کالاهای اساسی از صدقه سری یارانه!/مهار گرانی با تثبیت قیمـت ها <p><span style="font-size: 12pt;">45 هزار تومان یارانه نقدی که به حساب مردم این سامان مهجور واریز می شود چه کمکی می تواند به اقتصاد ضعیف آنها بکند وقتی که روزانه شاهد گرانی و تورم کالاهای اساسی و سبد غذایی در استان هستیم؟</span></p>

به گزارش قابوسنامه به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک؛ آب از دیرباز و از بطن تولد بشر در روی کره خاکی مایه حیات و زندگی بوده است که البته به مرور زمان بشر با بکارگیری نبوغ فکری خود از آب به عنوان عاملی برای تولیدات انرژی نظیر برق استفاده کرده است.

حال پس از قرن ها آب و برق هر دو نقشی حیاتی را در زندگی انسان ایفا می کنند و می توان گفت این دو عامل انرژی روز به روز زنـدگی بشر را در مسیــر پیشـرفت و آرامش پیش می برند.

در جوامع امروزی ارتقاء سطح بهداشت هر جامعه ارتباط مستقیمی با بهره مندی از آب آشامیدنی سالم و ارزان قیمت دارد.

لرستان به عنوان یکی از استان هایی که روی موج خروشان آب قرار دارد و بیشترین آب های زیرزمینی را در اختیار دارد، با چشمه های خودجوش و آب های روان، چرا باید فیش های سرسام آور از سوی آب و فاضلاب برای مردم صادر شود و آب آنقدرگران شود.

وقتی فیش های صادر شده جدید را با دقت نگاه می کنیم یک سوم آن را کار مزد دفع فاضلاب، مالیات بر ارزش افزوده و آب بهاء تشکیل داده است.

دولت تصمیم گرفته است با ظهور فیش های نجومی مسوولان، فیش های آب و برق مصرفی ملت را نیز نجومی نشان دهد تا برابری و عدالت بین مسوولان و مردم را رعایت کرده باشد!

آب و برق هر کدام به ترتیب ۳۰ و ۵۰ درصد افزایش قیمت داده است و این در حالی است که مردم محروم لرستان توان پرداخت هزینه های پیش پا افتاده خود را ندارند، آیا دولت و مسوولان بحران کار در لرستان وضیعت معیشتی نامناسب مردم را نمی بینند؟

45 هزار تومان یارانه نقدی که به حساب مردم این سامان مهجور واریز می شود چه کمکی می تواند به اقتصاد ضعیف آنها بکند وقتی که روزانه شاهد گرانی و تورم کالاهای اساسی و سبد غذایی در استان هستیم؟

آیا نباید مسوولان با توجه به درآمد و وضیعت اقتصادی هر استان اعمال قانون بکنند و کالاها و حامل های انرژی را گران کند؟لرستان دارای ضعیــف تــرین اقتصاد در کشور است آیا باید مردم با استان های توسعه یافته و دارای اقتصادغنی مقایسه شود؟

ای کاش مسوولان عدالت را رعایت می کردند. این تورم ها و گـرانی ها تنها بـاعث تنــش و نمود ناهنجاری و عدم امنیت در جامعه می شود، بسیاری از خانواده های پرجمیعت در لرستان با همین یارانه ناچیز به زندگی پراز مشقت و فراز و نشیب خود ادامه می دهند حال با گرانی حامل های انرژی نظیـر آب و بـرق چگونه می توانند هزینه آن را بپردازند.

ای کـاش عدالت اقتصادی در کشور رعایت می شد و هر استان با توجه به اقتصاد و بهره مندی اش از آن، تورم و گرانی به آن تعلق می گرفت. مشاغل در خرم آباد به خاطر بحران کار چند دسته بیشتر نیستند؛ حضور در میادین کارگری، اقدام به مسافرکشی، مغازه داری و...

این ها مشاغلی هستند که جوانان لرستانی بیشتر به آن گرایش پیدا می کنند و اگر هم این ها نباشد معلوم نیست جوانان این استان به چــه کاری خواهند پرداخت.

هرگونه مصوبه ای که متضمن گرانی و تورم در جامعه باشد از نظر مردم محروم لرستان مردود و قابل قبول نیست، چرا که بی توجهی مسوولان به این استان و ناکارآمدی برخی به بحران ها و ضعف های این استان معیشت مردم را در تنگنا قرار داده است.

دولت محترم و وزیران این کابینه در سفرهای متعدد به این استان هیچ گام مثبتی در راستای توسعه و پیشرفت و ارتقای وضیعت نامناسب مالی مردم بـــرنداشته اند، مسوولان باید عدالت محور باشند و فیش های مصرفی مردم را با توجه به وضیـــعت و درآمد مــردم صادر کنند، گفتنـــی است که لرستــان روی مــوج خروشان آب های زیرزمینی، چشمه ها و آب های روان قرار دارد، پس شایسته است عدالت اقتصادی که همان گام اول اجتماعی است در مورد مردم محروم لرستان اعمال گردد.

مهدی زکی پور- نویسنده و جامعه شناس

انتهای پیام/