گروه : سیاسی / سیاسی /

شناسه: 901

31 فروردین 1403 09:28

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

نوبخت :  اگر سفر رئیس جمهور به آلمان قطعی شود، اطلاع رسانی می‌کنیم/ خبری از محکومیت ایران در دادگاه کرسنت ندارم

سخنگوی دولت گفت: هیچ دولتی برای نظام مقتدر ایران نمی‌تواند شرط بگذارد، لذا اگر سفر رئیس جمهور به آلمان قطعی شود، اطلاع رسانی می‌کنیم.

به گزارش قابوس نامه به نقل از خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز سه‌شنبه( 23 شهریورماه ) در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی براینکه شنیده شده رئیس جمهور به آلمان سفر می‌کند، این در حالی است که مقامات آلمانی چندی پیش به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی را شرط برقراری ارتباط با ایران اعلام کرده بودند، گفت: آلمان و هیچ کشور دیگری در جایگاهی نیست که بتواند برای ایران تعیین تکلیف کند این بحث اساسا قابل تایید نیست نه دولت آلمان و نه دولت دیگری حق ندارد برای نظام مقتدر ایران تعیین شرط کند.

* مهرماه هیئت آلمانی به کشورمان سفر می‌کند

وی درباره سفر روحانی به این کشور نیز گفت: بنابراین اگر قطعی شود اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. البته قرار است در مهر ماه آینده هیئتی از آلمان به کشورمان سفر کند، روابط ما همواره با این کشور مثبت و مطلوب است و طرفین به منافع ملی هم احترام می‌گذارند.
 
نوبخت در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه آیا در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید دولت بر قیمت کالاهای مدارس نظارت دارد گفت: دولت به نظارت صنعت و معدن و تجارت و همچنین نهادهای غیر دولتی اعلام کرده که بر همه حوزه‌ها نظارت اعمال شود.
 
* تغییر ساعت در ابتدای مهرماه
 
سخنگوی دولت همچنین  در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تغییر ساعت همچون سال‌های گذشته در کشور نیز گفت: این موضوع طبق قانون مشخص است.
 
* مباحث مربوط به  FATF مخدوش شود، شورای امنیت ملی موظف است پیرامون آن اظهارنظر کند
 
وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون حواشی FATF  اظهار کرد: تا کنون مسئولین ذیربط دولت به دنبال ابهامات و اتهامات مطرح شده در این ارتباط پاسخ‌هایی را داده‌اند به ویژه وزیر اقتصاد با حضور در یک برنامه تلویزیونی مستقیما به سوالات FATF پاسخ دادند. صرف نظر از اینکه جمع‌بندی این مباحث نباید در رسانه‌های فضای مجازی و مطبوعات رسیدگی شود بسیاری از مباحث تخصصی و ملی در کشور وجود دارد که نهادهای رسمی هر کدام وظیفه دارند، پیرامون آن اظهار نظر کنند.
 
نوبخت افزود: همان طور که ائمه جماعات در تریبون نماز جمعه اخلاق و دین را ترویج می‌کنند در شورای امنیت ملی نیز سران سه قوه حضور دارند، از آنجایی که امکان دارد مباحث مربوط به  FATF مخدوش شود این شورا موظف است پیرامون آن اظهارنظر کند، هر جمع‌بندی در این راستا مربوط به شورای امنیت ملی است و هر بخش‌اش را لازم باشد شورای اطلاع‌رسانی دولت اعلام خواهد کرد.
 
* دشمن نباید می‌شنید
 
سخنگوی دولت تاکید کرد: احساس می‌کنم در بعضی مواقع پرسش‌هایی در رسانه‌ها مطرح می‌شود که طرف مصاحبه‌شونده در شرایطی قرار می‌گیرد که برای توضیح مجبور می‌شود مطالبی را بگوید که نباید گفته شود، حتی شاهد بودم یکی از مسئولین در یکی از مصاحبه‌اش ناچار شد مباحثی را بگوید که نباید دشمن آن را می‌شنید.
 
وی با طرح این سوال که چرا باید این شرایط بوجود آید گفت: باید شرایطی در کشور حاکم شود تا سوء استفاده از سوی رسانه‌های خبری خارجی و مخصوصا متخاصم ایجاد نشود.
 
نوبخت درباره فیلتر شدن رسانه‌ها و واکنش دولت پیرامون حقوق سایت‌ها و خبرگزاری ها گفت: امیدواریم شاهد فیلتر شدن رسانه‌ها در کشور نباشیم، همواره مخاطبان رسانه‌ ملی در کشور زیرک و فهیم هستند و باید خبرها به گونه‌ای جمع‌بندی شود تا منافع ملی کشور تضییع نگردد.
 
نوبخت در ادامه پیرامون سفر رئیس جمهور به ونزوئلا و شرکت در اجلاس سازمان ملل گفت: پیرامون این سفر معاونت اطلاع‌رسانی رئیس جمهور اطلاعات لازم را در موعد مشخص اعلام خواهد کرد.
 
* دریافت تسهیلات 7977 واحد تولیدی از نظام بانکی
 
سخنگوی دولت در بخش دیگری از نشست خبری خود اظهار داشت: 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای 7500 واحد تولیدی درنظر گرفته شده است. براساس آخرین آمار گردآوری شده از مجموعه واحدهای تولیدی که به بانک‌ها معرفی شد 3 هزار و 42 بنگاه اقتصادی موفق به دریافت تسهیلات شدند.
 
سخنگوی دولت افزود: این واحدها از طریق فرایند رونق تحت عنوان کارگروه تسهیلات که در استانداری‌ها به بانک‌ها معرفی می‌شود، اعتباری بالغ بر 2 هزار 376 میلیارد تومان دریافت کردند، علاوه بر این بانک‌ها به طور مستقیم با تعدادی از واحدهای تولیدی در معامله بودند به طوری که 4 هزار و 935 واحد تولیدی مستقیما با مراجعه به نظام بانکی موفق به دریافت 3 هزار و 681 میلیارد تومان تسهیلات شدند.
وی خاطر نشان کرد: تا 21 شهریورماه 7 هزار و 977 واحد تولیدی، 6 هزار و 57 میلیارد تومان اعتبار برای فعال شدن دریافت کردند. براساس پیش‌بینی دولت قرار بود 7هزار و 500 واحد تولیدی از این تسهیلات بهره‌مند شوند از این میان 3 هزار و 42 واحد معرفی شدند و تسهیلات دریافت کردند، در کنار این تعداد 4 هزار و 935 واحد دیگر توانستند مستقیما با مراجعه به بانک‌ها اعتبار لازم را دریافت کنند که مجموعا 7 هزار و 977 واحد تولیدی به مبلغ 6 هزار و 57 میلیارد تومان از تسهیلات برخوردار شدند.
 
نوبخت ادامه داد: دولت قصد دارد با اعمال مدیریت بخش‌های غیردولتی بتواند از محل تسهیلات بانکی به رونق برسند اما از سوی دیگر در نظر دارد به طور مستقیم در طرح‌های عمرانی سرمایه‌گذاری کند براساس گزارش سازمان امور تلفیق برنامه و بودجه و خزانه داری کل اعتباری که برای طرح‌های عمرانی درنظر گرفتیم 11 هزار و 800 میلیارد تومان تخصیص صادر شد که بیش از 70 درصد از این طرح‌ها موفق به دریافت تسهیلات شدند بنابراین از دو مسیر مرتبط با تسهیلات بانکی به بخش غیردولتی و اعتبارات دولتی به طرح‌های عمرانی دولت سیاست سرعت بخشی به رونق اقتصادی را دنبال می‌کند.
 
سخنگوی دولت بیان داشت: تعداد 7 هزار و 977 واحد تولیدی که موفق به دریافت تسهیلات شدند در گزارشی جامع به تفکیک استان‌ها و بانک‌ها جمع آوری شده است.
 
نوبخت درباره پروژه تخریب دولت به دنبال موضوع FATF‌ و نبود اطلاع‌رسانی خوب از سوی دولت گفت: اگر به توضیحات مفصل سخنگوی شورای نگهبان دقت کنیم می‌بینید که این موضوع را تأیید می‌کند چرا که در چارچوب قانون اساسی وی هیچ‌گاه این موضوع را به صراحت بیان نکرد اگر دنبال پاسخ هستید دولت پاسخش را داده است و اگر قانع نشده‌اید دولت در آن مورد تلاشش را کرده تا آن را اصلاح کند.
 
* هیج قراردادی را که منافع ملی‌مان را به مخاطره بیاندازد، امضا نکرده‌ایم

سخنگوی دولت همچنین درباره قراردادهای جدید نفتی نیز گفت: ما همواره زیر هیچ قراردادی را که منافع ملی‌مان را به مخاطره بیاندازد امضا نکرده‌ایم و ما براساس قانونی که داریم عمل خواهیم کرد.

وی پیرامون ویژگی‌های لایحه بودجه 96 نیز اظهار کرد: بودجه کشور براساس پیش‌بینی‌هایمان از منابع و مصارف کشور است همواره در تلاشیم تا این لایحه براساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های برنامه ششم توسعه تهیه شود و از سال 95 تا 99 دریافت‌ها و پرداخت‌ها پیشگیری شده است.

معاون رئیس جمهور درباره آخرین پیگیری‌های دولت برای استیفای حقوق خانواده‌های قربانی حادثه منا گفت: در پی این ایام در جهت استیفای حقوق خانواده‌های قربانی این حادثه تلخ تلاش کرده‌ایم، اما اذعان داریم که تا به امروز حق آنان استیفا نشده و این یک واقعیت است، ما در برابر دولتی قرار داریم که همواره از گذشته نیز با رفتار غیرمنطقی‌شان مشکل داشتیم چه برسد به امروز که حمله به سفارت‌خانه خودشان را مطرح می‌کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تأکید کرد: ما همواره به خانواده‌های قربانی حادثه منا ادای احترام می‌کنیم و از بنیاد شهید خواستاریم تا اقدامات لازم را انجام دهند، این آمادگی از سوی دولت وجود دارد تا میزان عناوین و آثار حقوقی آن را تعیین کنند.

نوبخت درباره تحریم‌های ظالمانه آمریکا و به رسمیت شناختن آن گفت: قطعا دولت هیچ یک از مواردی را که بدخواهان ملت ایران آن را تحمیل کنند به رسمیت نمی‌شناسد، حال این تحریم‌ها با هر انگیزه و با هر دلیلی باشد، همه این موارد تحریم‌های برجامی و هسته‌ای مورد تأیید نیست.

سخنگوی دولت درباره وجود هواپیمای جاسوسی آمریکا در مناطق جنوب ایران و به زمین نشستن آن از سوی ایران اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: باید سخنگوی وزارت‌خارجه پیرامون آن صحبت کند، همواره مرزبانان ما در مناطق جنوبی کشور مستمرا از حریم هوایی‌ محافظت می‌کنند و هوشمندانه در منطقه مشخص شده خود حاضرند.

نوبخت در پاسخ به سؤالی درباره چرایی هجمه‌های وسیع به دولت در تریبون‌های نماز جمعه گفت: نمی‌توان عدم آگاهی از اقدامات دولت را مبنای برخی اظهارات نامتناسب در تریبون‌های نماز جمعه دانست، چراکه در شهریورماه، تعداد زیادی از وزرا در شهرستانها و استانهای مختلف حضور داشتند و از تریبون‌های مختلف نماز جمعه هم خدمات دولت به مردم بیان شد.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری نیز در نشست اخیر با دولت، بیان فرمودند که خدمات باید به مردم اطلاع رسانی شود. در هفته اول شهریورماه، فرصت برای تماس با ائمه محترم جمعه وجود داشت. به نظر می‌رسد عامل اصلی اظهارات اخیر، ناآگاهی نباشد، هرچند اطلاع رسانی باید به‌صورت مستمر به جامعه و ائمه جمعه انجام گیرد، ولی انتظار داریم از پدران و برادرانی که در تریبون‌های نماز جمعه سخن می‌گویند، با مروت و انصاف درباره خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت سخنان خود را بیان کنند. هر چیزی که نیاز به تذکر و گوشزد است، دولت با فروتنی گوش می‌کند ولی در برخی موارد، انتظار داریم پایبندی به مروت و انصاف را در تریبون‌های نماز جمعه شاهد باشیم.

* کابینه بدون تغییرات

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره تغییر کابینه دولت یازدهم گفت: با توجه به اینکه در ماه‌های پایانی آخرین سال دولت تدبیر و امید هستیم به نظر نمی‌رسد، تغییراتی در این چند ماه در کابینه انجام شود.

نوبخت درباره اینکه گفته می‌شود مقامات ایرانی با مقامات آمریکایی پیرامون تعریف درست تروریسم در FATF به یک تعریف واحد و مشخصی نرسیدند آیا این موضوع را تأیید می‌کنید، اظهار کرد: در این باره با صراحت از سوی مقامات ایرانی اعلام شد که ما به عنوان توصیه آن مواردی را می‌پذیریم که در چارچوب قانون اساسی ایران باشد در قانون ما به صراحت آمده است که ضمن مبارزه با تروریست نسبت به نهضت‌های آزادی بخش مواضع خواهیم داشت، با این قید اساسی که در بیان طرف ایرانی نسبت به اجرای FATF در چارچوب قانون خود اقدام کنیم یکسال ما زمان داریم تا از لیست سیاه تحریم‌ها خارج شویم اما هنوز توافقی در این موارد صورت نگرفته است.

سخنگوی دولت درباره آخرین اقدامات ایران برای خرید ایرباس گفت: خرید 111 فروند ایرباس با بازپرداخت صورت می‌گیرد که از محل عواید و نیازمند مصوبه شورای اقتصاد است که ماه‌ها زمان برد؛ در این راستا وزارت راه و شهرسازی از اختیارات قانونی برای خرید این هواپیما برخوردار است تا بتواند به صورت عملیاتی اقدامات کاملی را انجام دهد.

وی درباره راست‌ آزمایی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در استان‌ها و نتایج آن گفت: در هیئت دولت تقسیم کار صورت گرفت تا یک معاون یا وزیر به عنوان معین اختیاراتی به آن تفویض شود تا گزارش کاملی را از عملکرد و نتایج اقتصاد مقاومتی ارائه کند، برای استان‌های کرمان، لرستان و آذربایجان شرقی به وزیر کشور اختیار داده شد گزارشات این استان‌ها به دبیرخانه ارسال و دسته بندی شده و موارد تذکر برخورد و تشویق در موعد مشخص بررسی می‌شود.

* خروج معاملات پتروشیمی از بورس موضع دولت نیست

معاون رئیس جمهور درباره نظر دولت پیرامون طرح خروج پتروشیمی از بورس کالا گفت: دولت مواضعی در این خصوص نخواهد گرفت.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره آخرین اقدامات دولت برای مقابله با دریافتی‌های غیرمتعارف و موارد استعفاها و مدیران متخلف گفت: آخرین مورد مربوط به هفته گذشته می‌شود که گزارشی را از رئیس کل بیمه مرکزی دریافت کردیم که در این گزارش بیش از دو میلیارد تومان استردادی صورت گرفته است و طبق مصوبه شورای حقوق و دستمزد برای هر کدام از مراکز و دستگاه‌ها سقفی تعیین شده است و همه موارد تحت کنترل است، در صورت مشاهده هر مواردی از این دست دستگاه‌های ذیربط پس از کنترل سریعا به ما گزارش خواهند داد.

نوبخت درباره اینکه آیا در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی املاک نجومی مطرح شده است گفت: این موضوع فعلا در دستور کار این ستاد قرار نگرفته است.

سخنگوی دولت همچنین تعیین رئیس ستاد انتخاباتی برای رئیس جمهور را رد کرد و گفت: اعضای دولت همگی درگیر کار و مسائل کشور هستند و باید تا آخر سال به مسائل کشور بپردازند.

*خبری از محکومیت ایران در دادگاه کرسنت ندارم

وی همچنین درباره این خبر که گفته شده ایران درخصوص پرونده کرسنت محکوم شده اظهار بی‌اطلاعی کرد.

معاون رئیس جمهور در ادامه درباره فعالیت‌های عمرانی در کشور گفت: دولت در کنار این فعالیت‌ها پرداخت‌هایی را مدنظر دارد که مقرر است 8 هزار میلیارد تومان به بیمه سلامت کمک کند و مقرر شد 40 هزار میلیارد تومان از طریق مکانیسم اسناد خزانه استفاده کرده و بدهی خود را به بانک‌ها، پیمانکاران، بازنشستگان، فرهنگیان و گندم‌ کاران زحمت‌کش را بپردازد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: دولت موفق شد در سالجاری 48 هزار میلیارد تومان مجوز از مجلس دریافت و بدهی مذکور را تعبیه کند.

نوبخت در پایان خاطر نشان کرد: دولت مطمئنا در پرداخت بدهی‌ها تأخیر نخواهد کرد ما همواره پدر خانواده بزرگ ملی هستیم و انشاءالله مطالباتمان به زودی به صفر خواهد رسید.

انتهای پیام/

نویسنده :

نظرات
آرشیو