گروه : دانستنی ها /

شناسه: 3504

31 فروردین 1403 19:37

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

سیزده بدر و خورد و خوراک در این روز

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف جوجه کباب های نیم‌پز و سوخته را برای سلامتی مضر دانست و اشخاص را از پر‌خوری کردن در روز سیزده بدر برحذر داشت.

به گزارش قابوس نامه به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در خصوص روز سیزدهم فروردین (سیزده بدر) بیان کرد: سیزده بدر روز انس و گرامیداشت طبیعت بهاری است.پس افراد هنگام عزیمت به خارج از شهر و سکنی گزیدن در دامن طبیعت مانند پارک، باغ، کنار دریاچه و دشت های سرسبز باید برای از جلوگیری از آلوده ساختن محیط زیست نکاتی را رعایت کنند.
وی اظهار داشت: خانواده ها هنگام رفتن به بیرون شهر باید کیسه های زباله پلاستیکی همراه خود داشته باشند و قبل از ترک کردن محل اقامتشان آشغال های خود را درون این کیسه ها بگذارند و در سطل زباله بیندازند.همچنین در صورتی که غذاها را به صورت آماده و طبخ شده به بیرون از خانه می برند، باید در حمل و نگه داری آن ها احتیاط کنند تا آن ها روی زمین ریخته نشده یا فاسد نشوند.  
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه افراد در هنگام آماده کردن ذغال برای پختن جوجه کباب که یکی از غذاهای شایع در روز سیزده بدر محسوب می شود، باید مراقب باشند تا به طبیعت آسیب نرسانند، عنوان کرد: اشخاص باید برای طبخ جوجه کباب از ظرف های مخصوص استفاده کنند.پس از اتمام کار نیز ذغال های مانده را پس از سرد شدن درون کیسه زباله بیندازند و آن ها را به همان شکل در طبیعت رها نکنند.
وی با بیان اینکه جوجه کباب باید در حرارت متعادل خوب مغز پخت شود، تاکید کرد: اشخاص باید از مصرف جوجه کباب های نیم‌پز و سوخته اجتناب کنند زیرا خوردن آن ها سبب مسمومیت می شود.همچنین باید از سیخ های جوجه را قبل از استفاده خوب بشویند و از به کار بردن سیخ های زنگ زده و سولفاته پرهیز کنند.از دیگر غذاهای مفید در روز سیزده بدر می‌‌توان به آش اشاره کرد که حاوی اسفناج، انواع سبزیجات کوهی و حبوبات است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: افراد باید از پر‌خوری و مصرف چند غذا با هم امتناع کنند.همچنین خودداری از مصرف انواع فست فود، چیپس، پفک و شکلات نیز ضروری است.مصرف میوه یا کاهو همراه با سکنجبین نیز چند ساعت پس از صرف غذا توصیه می شود.
عظمایی با بیان اینکه اگر افراد تمایل دارند که در کنار غذای اصلی خود سبزی یا سالاد مصرف کنند، باید آن ها را در خانه خوب شسته و آماده کنند و رویشان را سلفون بکشند، یادآور شد: افراد باید عرق نعناع و زنیان همراه خود داشته باشند تا در صورت بروز دل درد یا نفخ یک استکان از مخلوط این 2 عرق را میل کنند.

وی توصیه کرد: مبتلایان به بیماری هایی مانند دیابت، فشار و چربی خون بالا و افراد دچار بیماری های خاص باید در مصرف مواد غذایی اعتدال را رعایت کنند و از پرخوری به طور اکید اجتناب کنند.همچنین اشخاص باید از مصرف زیاد شیرینی، تنقلات مصنوعی، نمک و گوشت قرمز امتناع کنند.  

منبع: باشگاه خبرنگاران

نویسنده :

نظرات
آرشیو