شناسه: 742

30 فروردین 1403 13:35

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

گفتگو با چاپخانه دار گنبدی؛ با 10 میلیون چاپخانه دار شدم / مدت هاست صنعت چاپ خوابیده است

صنعت چاپ که از آن به عنوان صنعت مادر یاد می شود این روزها به دلیل وجود برخی واسطه ها و غفلت از آن از جایگاه واقعی خود فاصله گرفته و در گذر زمان دچار فراز نشیب هایی شده است. تا حدی که اغلب  فعالان این عرصه علی رغم سابقه طولانی با مشکلاتی مواجه هستند.

به گزارش قابوس نامه،علی کوهستانی چاپخانه دار گنبدی 62 سال سن دارد و از سال 59 با فروش لوازم التحریر و سپس ساخت دفتر کار خود را آغاز می کند و در سال 71 با 10 میلیون تومان سرمایه و 2 نفر نیرو چاپخانه فردوسی را در شهرستان گنبدکاووس راه اندازی می کند و رسما وارد حوزۀ چاپ می شود.

IMG 9669
او می گوید: مدت هاست که صنعت چاپ خوابیده است و با آمدن وسایل جدید و راه اندازی خدمات رایانه ای کمتر به صنعتی که سالهای ابتدای انقلاب برای خود جایگاه و اسم و رسمی داشته است توجه می شود.
*کنترلی در کار چاپ نیست
کوهستانی ادامه می دهد: پیش تر برای چاپ یک کار کنترل و نظارت بیشتری بود و هر محصولی برای چاپ باید به تائید اداره ارشاد می رسد اما این کار مدت هاست که انجام نمی شود.
این چاپخانه دار گنبدی همچنین بیان می کند: 5 سال است که اتحادیه چاپخانه داران در منطقه تشکیل شده که تحت پوشش گرگان است اما عملا کاری انجام نمی شود و به خاطر برخی درگیری های جانبی و مسائلی چون واسطه ها و دلال ها اکثر چابخانه های قدیمی آنطور که باید کار ندارند و کارشان خوابیده است و متاسفانه کنترل خوبی در سطح استان نیست.
* 10نفر نیرو دارم ولی میزان درآمدِ کار جوابگو نیست
او می گوید: کار من به عنوان یک چاپخانه دار با یک میلیارد سرمایه در کنار یک خدمات رایانه ای با 2 میلیون سرمایه که نه مالیات آنچنانی می دهد و نه ارزش افزوده دارد ،قرار داده می شود .

IMG 9666
علی کوهستانی خود را تابع قوانین دولت می داند و می گوید من باید طبق قانون مالیات بپردازم و 10 نفر نیرو دارم ولی میزان کار جوابگو نیست و ضمن پرداخت مالیات 9 درصد ارزش افزوده نیز اجباری است که باید بگیریم و این باعث می شود هزینه تمام شده برای چاپخانه ها بیشتر از خدمات رایانه ای شود و عملا کارهای شخصی ما قطع شده و مردم از طریق واسطه ها بیشتر به سمت کسانی بروند که بعضا 10 درصد زیر قیمت ما خدمات ارائه می دهند .
* از سال 94-93 مالیات 5 برابر شده است
از سال 94-93 مالیات 5 برابر شده است و مدتی است که برای اشتغال فرزندانم که همه تحصیل کرده و بیکار هستند  با یک میلیارد سرمایه شعبه جدیدی را نیز راه اندازی کرده ام اما متاسفانه به خاطر نبود کار شاید هفته ای یکبار آن دستگاهها مورد استفاده قرار گیرد و عملا کاری انجام نمی شود اما مالیات می پردازم.

IMG 9673
او اضافه می کند: در بخش تسهیلات هم در شهرستان ما کار خاصی انجام نمی شود البته در سطح استان چرا ولی در شهرستان اگر تسهیلاتی هم داده شده جزئی است این در حالی است که چاپ در گنبدکاووس سابقۀ طولانی تری دارد.
90 درصد کاغذ مصرفی وارداتی است
کوهستانی با اذعان به افزایش قیمت کاغذ در بازار تصریح می کند: 90 درصد کاغذهای مصرفی ما وارداتی است و ما کاغذ ایرانی در بازار نمی بینیم . از طرف می گویند تحریم ها کاهش پیدا کرده و از ثبات قیمت می گویند ولی در یک هفته ده روز گذشته 10 هزار تومان به قیمت یک بند کاغذ افزوده شده و مقوا نیز افزایش قیمت داشته است.

IMG 9675
تنها 20 درصد کار چاپ های دولتی در شهرستان انجام می شود
کوهستانی می گوید اولین محصولی که در چاپخانه چاپ کرده کارنامه های مدارس بوده است و هر چند بیشتر بیشتر کارها دولتی به سراغ چاپخانه ها می آید اما کار های اداری هم 4 تا 5 سال است که  کمتر شده و این یک مشکل دیگر است که حتی چاپ های داخل شهرستان نیز در شهرهای دیگر انجام می شود در حالیکه مسئولین می توانند با تمهیداتی محصولات چاپی مورد نیاز شهرستان را به داخل شهرستان سوق دهند اما متاسفانه حتی اغلب ادارات نیز در مرکز استان و یا تهران کار خود را چاپ می کنند.

IMG 9660
این چاپخانه دار می گوید: من مالیات را به شهرستان پرداخت می کنم اما تنها 20 درصد کار اداری در شهرستان چاپ می شودکه البته آن هم بخاطر نبود پول نقد است و 80 درصد به بیرون استان می رود. این مسئله قبلا در ارشاد هم صورتجلسه شد ولی کاری انجام نشده است.
او با یادآوری وجود دلال ها در این حوزه از مسئولین تقاضا دارد رسیدگی بیشتری به این حوزه داشته باشند و حدااقل مانع از خروج کارهای دولتی از شهرستان شوند و می گوید: من به عنوان یک چاپخانه دار برای انجام کار سرمایه گذاری کرده ام نه اینکه دستگاههایی که برای خرید آن هزینه کرده ام در انبار خاک بخورند و اگر حمایت شوم می توانم افزایش اشتغال هم داشته باشم ولی در حال حاضر اینمیزان کار جوابگوی افزایش نیرو نیست.

IMG 9674

IMG 9678

IMG 9680

IMG 9682

انتهای پیام/

نویسنده :

نظرات
آرشیو