گروه : دانستنی ها /
در فاصله سیصد سال نوری از زمین، ستاره ای وجود دارد که بسیار شبیه به زمین است و نشان می دهد که خورشید ما ممکن است سیاره هایی که زیادی به آن نزدیک شوند را ببلعد.
به گزارش قابوس نامه به نقل از تک شات گروهی از ستاره شناسان که سال ها است ستاره را HIP68468 رصد می کنند، به تازگی نتایج مطالعات خود را منتشر کرده اند که نشان از پیشینه این ستاره در بلعیدن سایر ستاره ها دارد. سرنخ آنها در این پژوهش، محتوای لیتیومی HIP68468 بوده است، که چهار برابر بیشتر از سایر ستاره ها به عمر شش میلیارد سال است. ستاره ها معمولا در گذر زمان با سوزاندن محتوای لیتیومی شان، از آن می کاهند. در نتیجه، وفور این ماده در این ستاره همراه با وجود فلزات مقاوم در برابر حرارت به این نکته اشاره دارند که احتمالا ستاره هایی را بلعیده است.
دبرا فیشر از اساتید دانشگاه Yale در این باره گفته "درست مثل این است که گربه ای را ببینیم که در کنار قفس پرنده نشسته است. اگر ببینیم که از دهان گربه پرهایی به بیرون زده، به احتمال زیاد می توان گفت که گربه پرنده را خورده است."
در این ستاره لیتیوم به اندازه ای وجود دارد که می توان با آن شش سیاره به اندازه زمین ساخت. بر همین اساس، دانشمندان بر این باورند که هنوز چند سیاره از دست این ستاره بزرگ در امان مانده اند، یکی بزرگتر از نپتون و دیگری کمی بزرگتر از زمین.
از آنجایی که این سیاره شباهت زیادی به زمین دارد، این یافته نشان می دهد که منظومه شمسی در طول زمان تا چه اندازه می تواند تغییر کند. البته لازم نیست نگران باشید چرا که قرار نیست ما به این زودی ها در دل یک ستاره آتشین بلعیده شویم. براساس شبیه سازی های کامپیوتری این گروه از دانشمندان، هنوز میلیاردها سال تا زمانی که خورشید شروع به بلعیدن سیاره های نزدیک به خود کند فاصله داریم و افزون بر این، سیاره های عطارد و زهره در ابتدای این صف قرار دارند.
انتهای پیام/
نظرات