گروه : فرهنگی /

شناسه: 2823

03 آذر 1403 17:19

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

دبیر ستاد احیای بافت‌های فرسوده گلستان:  ۱۳ پروژه برای احیاء و بهسازی بافت تاریخی گرگان اجرا می‌شود

دبیر ستاد احیای بافت‌های فرسوده استان گلستان گفت: امسال ۱۳ قرارداد کاری برای احیاء و بهسازی بافت‌های تاریخی گرگان به ارزش ۱۶.۵ میلیارد ریال منعقد شده است.

به گزارش قابوس نامه، به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان، ابراهیم مبارک قدم اظهار داشت: این پروژه‌ها شامل احیاء و بهسازی چهار تکیه در محله پاسرو، سه تکیه در محله سرچشمه، دو تکیه محله دربنو، دو تکیه در محله سبزه مشهد و دو تکیه محله دوشنبه‌ای گرگان است.

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: این قراردادها به همراه برآورد همه پروژه‌ها، استعلام از پیمانکاران ذیصلاح و برگزاری مناقصه، در تیر ماه سال جاری توسط اداره کل راه و شهرسازی و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران انجام شده است.

مبارک قدم با اشاره به تفاهم‌نامه چهارجانبه میان اداره کل راه و شهرسازی، استانداری، اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری گرگان در اردیبهشت ماه سال جاری در راستای احیای گذرهای فرهنگی تاریخی گرگان، افزود: احیا و بهسازی 9 تکیه در محلات پاسرو،سرچشمه و سبزه مشهد با مبلغ حدود 11 میلیارد ریال در راستای محور اولویت اول و پنج تکیه در محلات دربنو و دوشنبه‌ای با حدود حدود 5.5 میلیارد ریال اعتبار در راستای محور اولویت دوم این تفاهم‌نامه منعقد شده است.

وی، هدف از احیا و بهسازی این تکایا را، حفاظت از ارزش‌های کالبدی و غیرکالبدی موجود و ارتقای کیفیت همه جانبه آن از طریق خواناسازی عناصر با ارزش در گذر تاریخی‌ فرهنگی، رفع خطر، استحکام بخشی و مرمت عناصر کالبدی پیرامونی، توانمند سازی عناصر بافت در مسیر وپیرامون گذر در جهت ارتقای کیفیت زندگی در بافت اعلام کرد.

مبارک قدم افزود: اعطای کاربری جدید به ابنیه ارزشمند متناسب با افق گذر تاریخی- فرهنگی و به روز رسانی تمامی مولفه های حیات شهری در تمامی ساحت های کالبدی نیز جزو روش های دیگر حفاظت از این ارزش ها  خواهند بود.

این مقام مسوول در گلستان با اشاره به اینکه بازآفرینی و برگرداندن حیات شهری به بافت های تاریخی در هر شهری مختص همان شهر و با توجه به پتانسیل‌های موجود در آن است، افزود: باید موتور محرک بازآفرینی شناسایی و برنامه‌ها در آن راستا تنظیم شود.

به گفته مبارک قدم، در شهر گرگان سیستم معماری مبتنی بر محلات مستقلی است که هر محله دارای مرکز محله و مرکز محلات مبتنی بر تکایاست و ساختار هندسی،کالبدی و هویتی محلات نیز بر مبنای تکایاست و همچنین  تکایای شهر گرگان در همه ایام سال نیز فعال است.

انتهای پیام/

نویسنده :

نظرات
آرشیو