گروه : سیاسی /
وزیر خارجه کشورمان گفت: ایدئولوژی مورد تبلیغ عربستان سعودی منشا بیش از 90 درصد حملات تروریستی در دنیاست.
به گزارش قابوس نامه به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه خبری پیبیاس اعلام کرد 94 درصد از کل حملات تروریستی در دنیا از ایدئولوژی مورد تبلیغ عربستان سعودی نشأت میگیرند.
ظریف افزود: 15 نفر از عاملان حمله تروریستی به برجهای تجارت جهانی در حادثه 11 سپتامبر سال 2001 اهل عربستان سعودی بودند و ایدئولوژی این تروریستها هم از عربستان سعودی بود: وهابیت.
وزیر خارجه کشورمان گفت: ما معتقدیم که باید روابط خوبی با همسایگانمان داشته باشیم و ما میخواهیم که روابط خوبی داشته باشیم. اما لازم است که آنها درباره سیاستشان تصمیم بگیرند.
ظریف خاطرنشان کرد: موضوع مایه تأسف برای آمریکا این است که ملاک آنها این نیست که کشوری از تروریسم حمایت میکند یا نه، بلکه معیارشان این است که چه کسی آن تجهیزات نظامی زیبا را از ایالات متحده میخرد.
محمدجواد ظریف در ادامه با اشاره به موضوع سفر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا به ریاض گفت: من فکر میکنم که رئیسجمهور (آمریکا) این را اعلام کرد که قبل از اطمینان درباره روی میز بودن آن قراردادهای نظامی به عربستان سعودی سفر نمیکند.
ظریف همچنین در پاسخ «چارلی رز»، مجری مشهور شبکه خبری پیبیاس درباره اینکه این قراردادهای تسلیحاتی به ایجاد اشتغال برای آمریکاییها منجر خواهد شد ، گفت: خوب است که این قراردادها اشتغال ایجاد میکنند ولی وقتی که کسی از تروریسم حمایت میکند، این نباید ملاک باشد.
ظریف در ادامه با تروریستی خواندن القاعده و داعش در پاسخ به سوال مجری پیبیاس درباره تروریستی بودن حزب الله گفت: حزب الله تروریستی نیست ، آنها در لیست تروریستی آمریکا هستند. بیایید یک معیار تعیین کنیم. بیاید سازمان ملل را به عنوان یک مکانیسم و دستگاه مورد قبول برای تعیین اینکه چه کسی تروریست است و چه کسی نیست در نظر بگیریم. یک مکانیسم چند جانبه را در نظر بگیرید.
ما نمیتوانیم ایالات متحده را همزمان هم دادستان، هم قاضی، هم هیئت منصفه و هم مجری حکم در نظر بگیریم. میتوانیم معیارهای مختلفی اعمال کنیم، اما یکی از این معیارها این است که ببینیم چه کسی در فهرست تروریستی شورای امنیت سازمان ملل متحد است. آمریکا یکی از اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد است و ما نقشی در آن نداریم. شورای امنیت، طالبان، القاعده، داعش و النصره را به عنوان سازمانهای تروریستی میشناسد.
ظریف افزود: این در حالیست که متحدان آمریکا دو کشور از میان سه کشوری بودند که طالبان را به رسمیت شناختند. تنها سه کشور طالبان را قبل از براندازیشان توسط آمریکا پس از حوادث ۱۱ سپتامبر به رسمیت شناختند. عربستان و امارات، دو کشور از آن سه کشور بودند.
وزیر خارجه کشورمان در ادامه گفت: ایالات متحده ، ایران را به حمایت از تروریسم متهم میکند، در حالی که متحدان خودش در این زمینه پرسابقه هستند. در حال حاضر آنها در حال افشای این هستند که کدام کشور اول از داعش، النصره و سایر گروههای تروریستی حمایت کردهاند. من فکر میکنم که پولهای هنگفتی از عربستان برای حمایت از داعش ، النصره و القاعده صرف شده است.
انتهای پیام/
نظرات