گروه : اجتماعی /

شناسه: 5354

03 آذر 1403 14:17

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

تشریح اقدامات بهداشتی موکب حضرت یحیی بن زید(ع) گنبد در کربلا

مسوول بهداشت و عضو کمیته بهداشت و درمان موکب حضرت یحیی بن زید (ع) گنبدکاووس در کربلا اقدامات بهداشتی صورت گرفته در درمانگاه این موکب در ایام اربعین حسینی را تشریح کرد.

به گزارش قابوس نامه  به نقل از فارس، مردم شهرستان گنبدکاووس در سال جاری یکی دیگر از صفحات زرین تاریخ را به نام خود ثبت و ضبط کردند و با حمایت‌های مادی و معنوی خود موجبات راه‌اندازی یک موکب بزرگ با نام مقدس حضرت یحیی بن زید (ع) در شهر کربلا برای پذیرایی و اسکان زائران اربعین حسینی را فراهم کردند.

این موکب بزرگ و مجهز که به همت مردم و مسوولان شهرستان گنبدکاووس برپا شده بود در طول بیش از 16 روز خدمات‌دهی به زائران حسینی بار دیگر نشان داد که گنبدی‌ها در هر صحنه‌ای که وارد شده‌اند نقشی زیبا و ماندگار از خود بر جای گذاشته‌ و در عرصه عرض ارادت به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله (ع) نیز همواره از پیشگامان و طلایه‌داران بوده‌اند.

موکب حضرت یحیی بن زید (ع) گنبدکاووس در کربلا دارای چندین کمیته مختلف از جمله کمیته‌های پشتیبانی و خدمات، فرهنگی و رسانه، حفاظت و امنیت، پذیرایی و اسکان، سازماندهی، مالی و برنامه‌ریزی و بهداشت و درمان بود که هر کدام به تناسب شرح وظایف خود خدماتی را به زائران ارائه می‌کردند.

کمیته بهداشت و درمان موکب حضرت یحیی بن زید (ع) یکی از موفق‌ترین کمیته‌های این موکب در طول روزهای ارائه خدمات به زائران حسینی بود که در این مجال در گفت‌و‌گو با حسین مصفا عضو کمیته بهداشت و درمان موکب و مسوول بخش بهداشت این کمیته به اقدامات صورت گرفته در این حوزه پرداخته‌ایم که در ادامه مشاهده می‌کنید:

فارس: تیم بهداشت و درمان موکب از چه زمانی در کربلا مستقر شده است؟

مصفا: تیم مجهز بهداشتی و درمانی شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس که متشکل از 6 پرستار، دو پزشک و یک کارشناس ارشد بهداشت محیط بود از ابتدای راه‌اندازی و برپایی موکب حضرت یحیی بن زید (ع) شهرستان گنبدکاووس تا انتهای عملیات جمع آوری و بازگشت در کربلای معلی حضور داشت که خداوند را شاکر و سپاسگزاریم که به عنوان یکی از خادمان کوچک حضرت اباعبدالله (ع) در کنار سایر عزیزان توفیق خدمت به زائران حسینی در ایام‌الله اربعین حسینی نصیب ما شد و توانستیم گامی هرچند کوچک در مسیر بزرگداشت این ایام برداریم.

فارس: کمیته بهداشت و درمان موکب حضرت یحیی بن زید (ع) به طور کلی چه فعالیتی را برعهده داشت؟

مصفا: خدمات درمانگاه و بهداری موکب حضرت یحی بن زید (ع) شهرستان گنبدکاووس در کربلا به دو بخش خدمات بهداشتی و خدمات درمانی تقسیم شده بود و آنچه بنده به صورت مستقیم در اجرای آن نقش ایفا کرده و گزارش آن را خدمت شما اعلام می‌کنم در حوزه مسائل بهداشتی به ویژه بهداشت محیط است که شامل بررسی بهداشت و سلامتی آب آشامیدنی، غذا و مواد طبخ شده، سم پاشی و بهداشت محل اسکان، کنترل آلودگی ناشی از زباله‌ها و مباحث آموزشی می‌شود.

فارس: اقدامات بهداشتی پس از افتتاح و راه‌اندازی آرایشگاه در موکب حضرت یحیی بن زید (ع) را تشریح کنید؟

مصفا: راه‌اندازی آرایشگاه مردانه در موکب نیز یکی از اقدامات بکر و تاثیرگذار مسوولان بود و ما نیز از همان ابتدا موظف شدیم تا نکات بهداشتی را در این واحد به صورت کامل و دقیق مورد ارزیابی قرار دهیم، به همین منظور، کنترل بهداشتی واحد آرایشگاه صلواتی موکب و تحویل اسپری و پدهای ضدعفونی کننده ابزار برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های ناشی از ابزار آلوده و ارائه توصیه‌های بهداشتی لازم از جمله اقداماتی بود که به صورت روزانه و در چندین نوبت توسط تیم بهداشتی موکب در آرایشگاه انجام شد.

فارس: اقدامات گروه بهداشت کمیته بهداشت و درمان موکب در بخش تامین آب آشامیدنی سالم چه بود؟

مصفا: در طول بیش از 16 روز فعالیت مستمر موکب حضرت یحیی بن زید (ع) گنبدکاووس در کربلا روزانه سه بار آب مصرفی از نظر وجود آلاینده‌ها و سلامت کامل مورد بازرسی قرار می‌گرفت و کلرسنجی و کلرزنی آب مصرفی نانوایی موکب به منظور تامین آب بهداشتی مورد نیاز و رفع آلودگی‌های ثانویه احتمالی نیز از سویی دیگر از سایر اقداماتی بود که به صورت روزانه در موکب حضرت یحیی بن زید (ع) گنبدکاووس در کربلا صورت گرفت.

البته می‌توان به توزیع پمفلت‌های آموزشی در زمینه تامین آب و مواد غذایی سالم و راه‌های پیشگیری از بیماری‌های ناشی از مصرف آب و غذای آلوده به عنوان یکی دیگر از خدمات بهداشتی درمانگاه و بهداری موکب حضرت یحیی بن زید (ع) در طول روزهای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی اشاره کرد.

فارس: چه اقدامات بهداشتی در محل طبخ غذا یا همان آشپزخانه موکب صورت گرفت؟

 مصفا: علاوه بر اقدامات عمومی بهداشتی که در همه نقاط و مکان‌های موکب حضرت یحیی بن زید (ع)  صورت دادیم، کنترل دما و شوری گوشت و غذاهای طبخ شده توسط آشپزخانه موکب و کنترل و بازرسی مواد غذایی یخچالی به منظور کنترل تاریخ انقضاء و فساد احتمالی ناشی از حمل و نقل نیز به صورت مستمر در آشپزخانه صورت می‌گرفت.

تحویل مواد ضدعفونی سبزیجات "هالامید" همراه با توصیه‌های بهداشتی به آشپزخانه موکب و همچنین تحویل پرکلرین به برای ضدعفونی سطوح و ارائه دستورالعمل مربوطه از سایر اقداماتی بود که در محل طبخ غذا برای زائران صورت گرفت.

فارس: در حوزه آموزشی و عمومی چه اقداماتی از سوی گروه بهداشتی تیم بهداشت و درمان موکب صورت گرفت؟

مصفا: برگزاری جلسات توجیهی و نشست‌های آموزشی برای خدام موکب از جمله اقدامات بخش بهداشتی کمیته بهداشت و درمان موکب حضرت یحیی بن زید (ع) گنبدکاووس در کربلا بود و ارائه توصیه‌های آموزشی به زائران و خدام موکب پیرامون مسائل بهداشتی سفر و حضور در محل های تجمعی و اردوگاهی نیز در زمره این فعالیت‌ها قرار داشت.

فارس: آیا در بازرسی‌ها و کنترل مواد غذایی به مورد مشکوکی نیز برخوردید؟

مصفا: در انجام بازرسی‌های بهداشتی در میان اقلام ایرانی خداروشکر مشکلی وجود نداشت اما در انبار غذایی همکاران عراقی و میزبانان عرب ما در شهر کربلا 700 کیلو گوشت مرغ مشکوک به فاسد شدن ناشی از عدم نگهداری صحیح رویت شد که بعد از بررسی‌های بهداشتی و تائید عدم سلامتی آن، توسط مسوولان موکب منهدم شد.

گفتنی است موکب حضرت یحیی بن زید (ع) شهرستان گنبدکاووس در کربلای معلی که برای نخستین بار به صورت مستقل و شهرستانی برپا می‌شد روز شنبه آخرین روز خدمات‌دهی خود را نیز به پایان رساند و خادمان موکب هم اکنون مشغول جمع آوری و اجرای عملیات انتقال لوازم به انبار و بازگرداندن به ایران اسلامی هستند.

نویسنده :

نظرات
آرشیو