گروه : اجتماعی /
شبکه های اجتماعی با رشد روزافزون و جذب مخاطب بالا، تبدیل به میدانی برای جلب توجه شده و شکستن ارزشها عرفهای اجتماعی شده است.
به گزارش قابوس نامه به نقل از خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اصطلاح " سقف شیشهای " برای اولین بار در سال 1986 در نشریه وال استریت منتشر شد. پس از وال استریت یکی از دانشگاههای آمریکا با انتشار مقالهای با این عنوان " شکستن سقف شیشهای: آیا زنان میتوانند به رأس بزرگترین شرکتهای آمریکایی برسند؟ " به طور ویژه به این موضع پرداخت.
این اصطلاح به موضوع دستمزد زنان شاغل در سمتهای یکسان با مردان میپردازد. طبق این اصطلاح زنان در سازمانها و شرکتها نسبت به مردان از حقوق کمتری برخوردارند. در واقع این اصطلاح از ایده وجود یک مانع شفاف در مسیر رسیدن زنان به مقامهای بالاتر اتخاذ شده است.
سقف شیشهای از آن زمان تاکنون برای تمام موانع شغلی زنان استفاده میشود تا آنجا که حتی در شبکههای اجتماعی هم به کار میرود. باتوجه به رشد چشمگیر و استقبال بسیار بالای کاربران در اقصی نقاط جهان از شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام و بهرهوری تجاری برخی در استفاده از آنها، تعدادی از کاربران این فضا تلاش میکنند تا از هر راه ممکن برای رساندن خود به سطوح بالاتر استفاده کنند.
و با توجه به بررسیهای انجام شده کاربران زن بیش از مردان برای این منظور تلاش میکنند که دلیل اصلی آن جلب توجه بیشتر است. به عبارتی زنان با به اشتراک گذاشتن پستها و تصاویر نیمه برهنه و نامناسب و عجیب و غریب سعی دارند تا نظرات بیشتری را به خود جلب کنند تا از این طریق بتوانند مثلا از شرکتهای تبلیغاتی و تجاری پیشنهاد همکاری دریافت کنند. اما نتایج بررسیها عکس این موضوع را نشان میدهد.
در یک شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام تعداد لایکها و نظرات برای کاربران مرد بیش از زنان است. طبق اظهارات پژوهشگران زنان نسبت به مردان، تمایل کمتری برای لایک کردن پستهای هم جنسان خود دارند در صورتی که آقایان چنین نیستند. محققان این را هم متأثر از همان سقف شیشهای دانستهاند. افراد در بحث تجاری و اقتصادی اعتماد کمتری به زنان دارند. همین امر سبب شده تا برخی از کاربران زن برای دسترسی به مطالبات اقتصادی راههای غیرمتعارف و نامناسبی را انتخاب کنند. برهنگی و انتشار تصاویر غیراخلاقی با پوششهای زننده یکی از این راهها و اینستاگرام بستر مناسبی برای آن است. فضایی که در حال دور شدن از هدف اصلی و به چالش کشیدن ارزشهای اجتماعی و آسیب به حرمت و جایگاه جنس زن در جامعه است.
انتهای پیام/
نظرات